Platforme de transport


Transportul si mutatul diverselor utilaje sau obiecte de dimensiuni mari, se face cu ajutorul unor echipamente speciale. Atunci cand este vorba insa de transportarea unor obiecte care depasesc gabaritul standard, iar transpaletii nu mai fac fata, se vor utiliza platformele.
Platformele cu role sunt echipamente utilizate pentru transport, cu un suport prevazut cu role, putand transporta pana la 18 tone.
Aceste echipamente realizeaza doar transportarea sarcinilor, ridicarea acestora se face cu alte tipuri de dispozitive.
Platformele se clasifica in: platforme cu role, platforme cu role cu disc rotativ, platforme reglabile cu role.
Tipurile de platforme cu role sunt construite dintr-o baza cu role mobile, fiind folosite la mutatul in linie dreapta a sarcinilor foarte mari.
Al doilea tip de platforme, cele cu role cu disc rotativ, au in plus un disc situat in sectorul superior. Acesta se va roti cu ajutorul unui rulment sau a unor bile. Discul rotativ usureaza rotirea sarcinii ce va fi transportata.
In ultima subcategorie se afla platformele reglabile cu role care sunt prevazute cu role care ajuta la transportarea sarcinilor. Rolele sunt fixate prin intermediul tijelor reglabile.
Platformele cu role sunt tot mai des utilizate, avand numeroase avantaje: costul accesibil, utilitatea lor - putand transporta sarcini foarte mari, aria de manevrare necesara este mica.

ATENȚIE:

• temperatura ambientala in hala de productie trebuie sa fie de peste 5 grade Celsius altfel cauciucul de pe role devine casant si se poate rupe
• suprafata podelei trebuie sa fie de asemenea lina fara praguri si diferite obstacole
• incarcarea trebuie sa se efectueze uniform pe toata suprafata platoului (repartizarea greutatii sa fie de asemenea uniforma)
• in niciun caz nu se accepta incarcare peste limita admisa

Product added to wishlist
Product added to compare.