Ferastraie circulare cu masa fixa


Ferastraie circulare cu masa fixa reprezinta un tip de echipament folosit in prelucrarea lemnului, avand ca principala componenta o panza circulara care efectueaza taierea materialului.

Ferastraie circulare cu masa fixa | Utilizare

Aceste ferastraie sunt utilizate in ateliere de tamplarie si in industria lemnului pentru realizarea de taieri precise si rapide in materiale precum lemn, panouri aglomerate sau MDF.

10 lucruri de luat in considerare:

 1. Puterea motorului: Un motor mai puternic asigura o viteza constanta a panzei circulare si taieri eficiente.
 2. Dimensiunea panzei circulare: In functie de grosimea materialului ce urmeaza a fi taiat, trebuie sa alegeti dimensiunea potrivita a panzei.
 3. Reglaj inaltime: Verificati daca ferastraul permite reglarea inaltimii panzei pentru taieri la diferite adancimi.
 4. Unghiul de taiere: Este important sa puteti ajusta unghiul de taiere pentru a realiza taieri oblice sau inclinate.
 5. Ghidaj paralel: Un ghidaj paralel bine construit asigura taieri drepte si uniforme.
 6. Extensii masa: Extensiile de masa ofera un sprijin suplimentar pentru materialele mai lungi.
 7. Siguranta: Verificati daca echipamentul dispune de sisteme de siguranta, precum protectia panzei si frana electrica.
 8. Stabilitatea mesei: O masa stabila si robusta asigura precizia si confortul in utilizare.
 9. Portabilitate: Daca deplasarea utilajului este necesara, verificati greutatea si dimensiunile acestuia.
 10. Garantie si service: Optati pentru un utilaj care vine cu garantie si posibilitati de service.

Importanta utilizarii: Ferastraiele circulare cu masa fixa permit efectuarea de taieri precise, rapide si eficiente, imbunatatind astfel productivitatea in atelier.

Fierastraie circulare cu masa fixa | Avantaje:

 • Precizie: Realizeaza taieri exacte si uniforme.
 • Rapiditate: Taierea este rapida, ceea ce economiseste timp si efort.
 • Versatilitate: Poate efectua taieri drepte, oblice sau inclinate.
 • Siguranta: Sistemele de siguranta protejeaza utilizatorul de accidente.

Ferastraie circulare cu masa fixa | Dezavantaje:

 • a. Pret: Unele modele pot fi costisitoare.
 • b. Spatiu: Necesita un spatiu de lucru adecvat.
 • c. Curba de invatare: Necesita o perioada de adaptare pentru a invata sa utilizezi corect utilajul.
Ferastraie circulare cu masa fixa | Accesorii si consumabile necesare:
 • a. Panze circulare: Diferite tipuri si dimensiuni pentru diferite materiale si grosimi.
 • b. Dispozitive de prindere: Pentru fixarea corecta si sigura a materialului pe masa.
 • c. Ghidaje auxiliare: Ghidaje suplimentare pentru taieri speciale.
 • d. Accesorii pentru curatarea si intretinerea utilajului: Perii, lubrifianti, etc.
 • e. Protectii si echipamente de siguranta: Masti, ochelari, casti, manusi.

Ferastraiele circulare cu masa fixa reprezinta un echipament esential in atelierele de tamplarie si industria lemnului, oferind precizie, rapiditate si versatilitate in realizarea taierilor. Avand in vedere aspectele de luat in considerare, cum ar fi puterea motorului, dimensiunea panzei circulare, reglajul inaltimii, unghiul de taiere, ghidajul paralel si extensiile de masa, aceste utilaje se pot adapta la nevoile specifice ale fiecarui atelier. Siguranta si eficienta sunt aspecte importante in alegerea ferastraului potrivit, alaturi de accesoriile si consumabilele necesare pentru a asigura o utilizare optima si durabila. Investind intr-un ferastrau circular cu masa fixa, veti obtine un echipament de incredere care va va sprijini in toate proiectele dumneavoastra de prelucrare a lemnului.

Fererastraiele circulare cu masa sunt destinate prelucrarii lemnului, avand diferite utilizari. Ca principiu de functionare, un fierastrau circular cu masa are o panza circulara, care este rotita prin intermediul unui ax, actionat electric de un motor. Aceste masini pot fi folosite la taierea lemnului in diferite dimensiuni si forme si se regasesc in majoritatea atelierelor unde se prelucreaza lemnul sau PAL-ul. Fierastraiele circulare cu masa sunt de trei tipuri: portabile, pentru formatizat, cu stand.

1. Cele cu masa, portabile, sunt in general de dimensiuni reduse si la un pret accesibil, utile in operatii de complexitate redusa.

2. Cel mai intalnit este fierastraul circular cu masa pentru formatizat, regasit in aproape orice atelier de debitare lemn sau pal.

3. Pentru taieri de mare precizie si lucrul cu dimensiuni mari sunt folosite in general ferastraie circulare cu masa si stand - aceste modele avand motoare de putere mare si mese solide la baza.

Modele disponibile

Sunt disponibile o gama larga de accesorii, pentru diferite tipuri de operatii. Daca este nevoie de o precizie ridicata a circularului, se poate folosi o sanie mobila, atasata de masa, aceasta fiind utila in taieri transversale de mare acuratete. Se pot utiliza extensii pentru mese - in vederea largirii suprafetei de lucru, pentru lucrat cu dimensiuni mari (in general este vorba de prelucrare de PAL). In vederea unei productivitati crescute si lucrului eficient cu circularul cu masa se pot folosi mitre, menghine si alte accesorii. Cand se lucreaza in mod industrial, cu debitarea unor piese de lemn sau PAL de dimensiuni mari, se folosesc ferastraie circulare cu masa profesionale. Adancimea de taiere a unei panze pentru circular este direct proportionala cu cat se ridica panza deasupra mesei. Aceste fierastraie industriale se folosesc la debitarea de precizie a lemnului sau a PAL-ului, unde e nevoie de abateri reduse. Unul din cele mai importante accesorii este mitra - care poate avea chiar un pret mai mare decat circularul. In momentul debitarii unei piese, mitra ghideaza panza circularului pentru a realiza o taiere dreapta, fara erori.

Product added to wishlist
Product added to compare.