Ferastraie circulare cu masa fixa


Fererastraiele circulare cu masa sunt destinate prelucrarii lemnului, avand diferite utilizari. Ca principiu de functionare, un fierastrau circular cu masa are o panza circulara, care este rotita prin intermediul unui ax, actionat electric de un motor. Aceste masini pot fi folosite la taierea lemnului in diferite dimensiuni si forme si se regasesc in majoritatea atelierelor unde se prelucreaza lemnul sau PAL-ul. Fierastraiele circulare cu masa sunt de trei tipuri: portabile, pentru formatizat, cu stand.

1. Cele cu masa, portabile, sunt in general de dimensiuni reduse si la un pret accesibil, utile in operatii de complexitate redusa.

2. Cel mai intalnit este fierastraul circular cu masa pentru formatizat, regasit in aproape orice atelier de debitare lemn sau pal.

3. Pentru taieri de mare precizie si lucrul cu dimensiuni mari sunt folosite in general ferastraie circulare cu masa si stand - aceste modele avand motoare de putere mare si mese solide la baza.

Modele disponibile

Sunt disponibile o gama larga de accesorii, pentru diferite tipuri de operatii. Daca este nevoie de o precizie ridicata a circularului, se poate folosi o sanie mobila, atasata de masa, aceasta fiind utila in taieri transversale de mare acuratete. Se pot utiliza extensii pentru mese - in vederea largirii suprafetei de lucru, pentru lucrat cu dimensiuni mari (in general este vorba de prelucrare de PAL). In vederea unei productivitati crescute si lucrului eficient cu circularul cu masa se pot folosi mitre, menghine si alte accesorii. Cand se lucreaza in mod industrial, cu debitarea unor piese de lemn sau PAL de dimensiuni mari, se folosesc ferastraie circulare cu masa profesionale. Adancimea de taiere a unei panze pentru circular este direct proportionala cu cat se ridica panza deasupra mesei. Aceste fierastraie industriale se folosesc la debitarea de precizie a lemnului sau a PAL-ului, unde e nevoie de abateri reduse. Unul din cele mai importante accesorii este mitra - care poate avea chiar un pret mai mare decat circularul. In momentul debitarii unei piese, mitra ghideaza panza circularului pentru a realiza o taiere dreapta, fara erori.

Product added to wishlist
Product added to compare.