Ferastraie circulare de formatizat


Ferastraie circulare de formatizat sunt utilaje de prelucrare a lemnului, special concepute pentru a efectua taieri precise si rapide in diverse tipuri de panouri si placi de lemn. Acestea dispun de lame durabile si componente de inalta calitate, permitand reglarea inaltimii, ajustarea unghiurilor si asigurand siguranta si productivitatea in atelier.

La ce se utilizeaza Ferastraie circulare de formatizat?

Ferastraie circulare de formatizat sunt utilizate in special pentru taierea lemnului, in prelucrarea panourilor, fabricarea mobilierului si in diverse aplicatii industriale si de constructii. Acestea permit realizarea taierilor cu precizie, mentinand siguranta si eficienta in timpul lucrului.

10 lucruri de luat in considerare atunci cand alegeti un utilaj din Ferastraie circulare de formatizat pentru atelierul dumneavoastra:

 • Capacitatea de taiere: Alegeti un utilaj cu o capacitate de taiere adecvata nevoilor atelierului dumneavoastra, in functie de dimensiunile si grosimea panourilor pe care le veti prelucra.
 • Puterea motorului: Un motor puternic asigura o taiere eficienta si rapida, chiar si in cazul materialelor dure sau dense.
 • Reglajul inaltimii si unghiurilor: Optati pentru un model cu reglaj usor al inaltimii si unghiurilor, pentru a realiza taieri precise si adaptate nevoilor dumneavoastra.
 • Siguranta: Verificati daca utilajul dispune de sisteme de siguranta, precum protectia lamei si oprirea de urgenta, pentru a evita accidentele in atelier.
 • Precizia: Alegeti un model care garanteaza precizia taierilor, prin sisteme de ghidare si fixare a panourilor.
 • Stabilitatea si rezistenta: Optati pentru un utilaj solid si stabil, fabricat din materiale durabile, pentru a rezista in timp si a asigura o utilizare indelungata.
 • Dimensiunea si greutatea: Tineti cont de dimensiunile si greutatea utilajului, pentru a va asigura ca se potriveste in spatiul de lucru disponibil in atelier.
 • Usurinta in utilizare si intretinere: Optati pentru un model care ofera o utilizare simpla si o intretinere redusa, pentru a economisi timp si resurse.
 • Pretul: Luati in considerare bugetul disponibil si raportul calitate-pret, pentru a face cea mai buna alegere pentru atelierul dumneavoastra.
 • Garantia si asistenta tehnica: Alegeti un utilaj care ofera garantie si suport tehnic, pentru a va asigura ca veti putea conta pe serviciile producatorului in cazul unor probleme sau intrebari legate de functionarea utilajului.

Importanta utilizarii utilajelor din Ferastraie circulare de formatizat:

Utilizarea ferastraielor circulare de formatizat este esentiala intr-un atelier de prelucrare a lemnului, deoarece acestea permit realizarea unor taieri precise si eficiente. Astfel, se obtin produse finisate de calitate, cu margini netede si fara urme de prelucrare, asigurand succesul proiectelor si satisfactia clientilor.

Beneficiile masinilor unelte din Ferastraie circulare de formatizat:

 • Eficienta: Aceste utilaje permit taieri rapide si eficiente, reducand timpul necesar prelucrarii lemnului si cresterea productivitatii in atelier.
 • Precizie: Asigura taieri extrem de precise, pentru o finisare de inalta calitate a produselor realizate.
 • Versatilitate: Permit realizarea unei game largi de taieri, de la cele drepte pana la cele in unghi, cu posibilitatea de ajustare in functie de cerintele proiectului.
 • Siguranta: Sistemele de siguranta integrate protejeaza operatorii si preintampina accidentele in timpul utilizarii utilajului.

Avantaje Ferastraie circulare de formatizat:

 • Rapiditate: Taierile pot fi efectuate rapid, sporind eficienta si productivitatea in atelier.
 • Acuratete: Rezultatele obtinute sunt de o acuratete inalta, asigurand un nivel ridicat de calitate pentru produsele finisate.
 • Durabilitate: Lamele si componentele de calitate asigura o durata de viata indelungata a utilajului, reducand costurile de intretinere si inlocuire.
 • Adaptabilitate: Permite personalizarea taierilor in functie de cerintele specifice ale proiectelor si materialelor utilizate.

Dezavantaje Ferastraie circulare de formatizat:

 • Cost: Pretul initial al utilajelor poate fi destul de mare, mai ales in cazul modelelor de top.
 • Spatiu: Necesita un spatiu de lucru suficient in atelier, iar unele modele pot fi greoaie si dificil de mutat.
 • Curba de invatare: Operatorii pot avea nevoie de timp pentru a invata sa utilizeze eficient utilajul si sa isi insuseasca tehnicile de taiere specifice.

Ce accesorii si consumabile sunt necesare?

 • Lame de schimb: Este important sa aveti la dispozitie lame de rezerva, pentru a inlocui cele uzate si a mentine eficienta taierilor.
 • Dispozitive de prindere si fixare: Acestea asigura fixarea corecta a panourilor de lemn pe utilaj, pentru a evita alunecarea sau miscarea in timpul taierii.
 • Discuri abrazive si pietre de ascutit: Acestea sunt necesare pentru intretinerea si ascutirea periodica a lamelor, pentru a mentine performanta taierilor.
 • Sistem de aspiratie: Un sistem de aspiratie colecteaza praful si aschiile rezultate in urma taierii, contribuind la mentinerea curateniei si sigurantei in atelier.
 • Ghidaje si dispozitive de masura: Aceste instrumente ajuta la obtinerea unor taieri precise si la respectarea dimensiunilor si unghiurilor specificate in proiecte.
 • Echipament de protectie personala: Operatorii trebuie sa poarte echipament de protectie adecvat, cum ar fi ochelari de protectie, masti anti-praf si casti de protectie, pentru a se proteja de eventualele riscuri asociate cu utilizarea utilajelor.

Ferastraiele circulare de formatizat sunt utilaje esentiale in prelucrarea lemnului si in atelierele specializate. Acestea ofera eficienta, precizie si siguranta in taierea panourilor de lemn, asigurand succesul proiectelor si satisfactia clientilor. Atunci cand alegeti un utilaj din aceasta categorie, este important sa tineti cont de capacitatile de taiere, puterea motorului, reglajul inaltimii si unghiurilor, siguranta, precizia, stabilitatea, dimensiunea, usurinta in utilizare si intretinere, pretul, garantia si asistenta tehnica, precum si de accesoriile si consumabilele necesare.

Un circular de formatizat este un utilaj dedicat care face parte din gama modelelor de ferastraie pentru lemn si care poate avea in componenta o panza circulara sau doua. Aceasta panza suplimentara, care in general are o marime mai mica si este plasata in partea frontala, permite folosirea la formatizat de material de tip PFL sau PAL. In vederea prelucrarii de materiale de dimensiuni generoase, cu lungimi mari, circularele de formatizat prezinta o masa flexibila, care permite miscari ample ale acestor materiale si astfel se pot debita eficient dintr-o singura deplasare. Unitatea incizoare ne permite sa lucram cu materiale uzuale ca PAL, MDF, PFL aceasta realizand prima taiere. Masa culisanta este tot o dotare standard a acestui tip de utilaje. Pentru o exploatarea sigura a circularelor de formatizat trebuie respectate reguli care se aplica tuturor aparatelor electrice, dar in acelasi timp si masuri speciale pentru acest gen de masini. Toti utilizatorii acestora trebuie sa respecte aceste masuri de siguranta.

Utilizare si intretinere

Circularul de formatizat si accesoriile acestuia trebuiesc utilizate fara greseli si intretinute corespunzator prin lubrefierea componentelor in miscare si mentinerea curateniei fierastraului. Trebuie avut grija ca eventualele echipamente pentru siguranta sa fie instalate pe masina si folosite conform instructiunilor. Un efect al lucrului cu fierastraul circular de formatizat este reculul asupra materialului prelucrat, prin care este impins puternic spre utilizator. Daca nu este experienta in lucru cu acest fenomen se recomanda atentie mare in abordarea lucrului, altfel creste riscul de accident. De altfel este foarte importanta fixarea pe masa a materialului in vederea unei stabilitati care sa permita o taiere precisa si fara riscuri. In momentul in care panza este foarte aproape de piesa trebuie avut atentie la maini - operatorul poate folosi un accesoriu pentru a impinge materialul in aceasta faza si sa nu stea in dreptul panzei niciodata. Cand se lucreaza cu materiale generoase ne este utila mitra. Se poate intampla sa aiba loc blocarea circularului de formatizat, moment in care trebuie sa oprim masina imediat. In functie de dimensiunile pieselor cu care se lucreaza trebuie reglata panza in mod specific. Panzele sunt consumabile care se schimba regulat cand sufera deformari sau nu mai taie corespunzator. Tot in cazul pieselor mari, o practica sigura este sa debitam jumatate din material apoi sa continuam din partea cealalta. Astfel putem preveni aparitia fenomenului care in statistici arata ca duce la producerea celor mai multe accidente: reculul. Oferim circularele de formatizat fabricate de catre CORMAK si WINTER HOLZTECHNIK, . Toate utilajele pe care le comercializam vin impreuna cu un un pret foarte bun si cu garantie oferita de catre producator.

Product added to wishlist
Product added to compare.