Ferastraie circulare pendulare


Ferastraie circulare pendulare reprezinta o subcategorie a ferastraului circular, avand o forma compacta si o capacitate de taiere mai mare datorita miscarii pendulare a discului. Acestea sunt esentialmente scule de taiere care combina actiunea de rotatie a unui disc de taiere cu o miscare pendulara.

Utilizarea Ferastraului Circular Pendular

Aceste ferastraie sunt instrumente de constructie indispensabile pentru orice atelier. In special, sunt unelte pentru tamplarie de neinlocuit, folosite la taierea exacta si rapida a lemnului, fie ca este vorba de lucrari de mobila sau de constructii. Ele constituie, de asemenea, echipament de atelier util in procesarea altor materiale, cum ar fi plasticul sau metalele usoare.

10 Consideratii la Alegerea unui Ferastrau Circular Pendular

 1. Puterea motorului: Alegeti un model cu putere adecvata pentru materialele pe care intentionati sa le taiati.
 2. Profunditatea de taiere: Asigurati-va ca ferastraul ales poate taia la adancimea necesara pentru proiectele dumneavoastra.
 3. Materialul de taiere: Unele ferastraie sunt specializate pentru anumite materiale. Alegeti in functie de nevoile dumneavoastra.
 4. Precizia: Ferastraie de precizie sunt esentiale pentru lucrari detaliate.
 5. Caracteristicile de siguranta: Cauta caracteristici precum franele de disc sau protectii de lama.
 6. Durabilitate: Ferastraie de inalta calitate si ferastraie profesionale tind sa aiba o durata de viata mai lunga.
 7. Versatilitate: Unele modele permit reglarea unghiului de taiere, ceea ce le face mai versatile.
 8. Confort: Evalueaza greutatea si designul manerului pentru confort in utilizare pe termen lung.
 9. Tipul de alimentare: Exista ferastraie electric, cu acumulatori, sau pe benzina. Alegerea depinde de nevoile dumneavoastra.
 10. Disponibilitatea pieselor de schimb si service: Asigurati-va ca piesele de schimb sunt usor de gasit si exista centre de service in apropiere.

Avantaje Ferastraie Circulare Pendulare

Aceste ferastraie sunt deosebit de precise, oferind taieri de inalta calitate. Ele sunt robuste si rezistente, oferind o durata lunga de functionare. Sunt, de asemenea, versatile, permitand reglarea unghiului de taiere.

Dezavantaje Ferastraie Circulare Pendulare

Un dezavantaj al acestor ferastraie poate fi greutatea lor, care poate fi destul de mare, in special pentru modelele profesionale. De asemenea, in ciuda sigurantei lor imbunatatite, utilizarea lor implica un risc de accidentare daca nu sunt folosite corect.

Ferastraie circulare pendulare | Accesorii si Consumabile Necesare

 • Discuri de taiere: Acestea vin in diferite dimensiuni si tipuri, in functie de materialul de taiat.
 • Ghid de taiere: Util pentru a asigura o taiere dreapta si precisa.
 • Adaptoare pentru aspirator: Util pentru a mentine locul de munca curat.
 • Mese pentru ferastrau: Acestea pot oferi un suport stabil si o suprafata de lucru mai mare.
 • Protectie pentru urechi si ochi: Siguranta personala este esentiala atunci cand se lucreaza cu ferastraie circulare pendulare.

Ferastraie circulare pendulare sunt scule de taiere esentiale in orice atelier sau pe santierul de constructii. Acestea ofera o taiere precisa si rapida a diferitelor materiale, cu o precizie remarcabila. De la ferastraie pentru lemn la cele profesionale, aceste instrumente de constructie vin intr-o varietate de modele si marimi, fiecare cu propriile sale avantaje si dezavantaje. Echipamentul de atelier adecvat, alaturi de un set de accesorii si consumabile corespunzatoare, vor imbunatati semnificativ eficienta si calitatea lucrarilor. Cu toate acestea, este esential sa ne asiguram ca alegem un model de inalta calitate, adaptat nevoilor noastre specifice, pentru a ne bucura de beneficiile pe care le ofera aceste unelte pentru tamplarie.

Pentru realizarea diferitelor operatiuni de taiere in atelierele de prelucrare a lemnului se utilizeaza fierastraie circulare pendulare.

Un fierastrau circular pendular este un fierastrau circular utilizat pentru realizarea de debitari transversale sau la unghi cu acuratete ridicata a diferitelor piese din lemn.

Majoritatea modelelor de ferastraie circulare pendulare sunt masini unelte de dimensiuni mici, portabile fiind usor de exploatat si sunt echipate cu panze circulare intre 200 mm si 300 mm.

Un ferastrau circular pendular realizeaza operatia de taiere cu ajutorul unui disc circular actionat de un motor electric.

Piesa de prelucrat este pozitionata, in general, cu ajutorul unui ghidaj longitudinal care asigura precizia inclusiv pentru debitarea la unghiuri diferite de unghiul drept.

In industria de prelucrare a lemnului sunt cunoscute mai multe tipuri de ferastraie pendula, si anume:

 • Fierastrau circular pendular standard – are un cap pivotant vertical cu panza circulara care asigura taierea, inclusiv la unghi prin rotirea mesei, capul de taiere ramanand in pozitia verticala in timpul prelucrarii.
 • Fierastrau circular pendular cu ansamblu cu mitra – are un cap pivotant rotativ pentru realizarea de taieri la unghi. Majoritatea acestor modele de fierastraie pendula sunt dotate cu cap rotativ intr-o singura directie. Unele modele de astfel de circulare pendulare sunt prevazute cu masa si in partea superioara a capului taietor permitand utilizarea acestora ca si fierastraie circulare cu masa (facilitand astfel realizarea de taieri longitudinale).
 • Ferastrau circular pendular cu culisa – este un fierastrau circular cu pendula cu ansamblu cu mitra dotat optional cu posibilitatea de culisare a capului taietor pe cursa axa transversala. Aceste fierastraie pendula permit debitarea unor piese de prelucrat supradimensionate.

Modelele de fierastraie circulare pendula sunt fierastraie debitare lemn specializate pentru taierea sectiunilor transversale, fiind imposibila utilizarea acestora pentru taierile longitudinale.

Pentru asigurarea preciziei de debitare unele modele ,de ferastraie circulare cu pendula sunt echipate cu sisteme laser pentru marcarea zonei de debitare.

Majoritatea modelelor de astfel de circulare pendulare moderne sunt prevazute cu dispozitive de protectie a panzei circulare retractabile la coborarea bratului.

Exploatarea sigura a acestor modele de pendulare cu panza circulara este garantata de dotarea standard a acestora cu sisteme de fixare cu excentric a pieselor de debitat.

Pentru a veni in intampinarea nevoilor dumneavoastra de prelucrare, va propunem o gama variata de fierastraie circulare pendulare, gama ce include numeroase modele cu diferite capacitati de prelucrare, atat pentru utilizatorii amatori, cat pentru profesionistii din ateliere de prelucrare a lemnului cu productie de serie.

Product added to wishlist
Product added to compare.