Ferastraie cu panza panglica


Ferastraie cu panza panglica sunt un tip de masini pentru taierea lemnului care folosesc o panza flexibila, lunga si ingusta pentru a efectua taieri precise si eficiente.

Ferastraie cu panza panglica | La ce se utilizeaza?

Ferastraie cu panza panglica sunt utilizate in prelucrarea lemnului pentru taierea orizontala si verticala a materialelor, debitarea lemnului in diverse dimensiuni si forme, precum si pentru realizarea de taieturi curbe.

Tipuri de ferastraie cu banda panglica

 • Ferastraie panglica, banzic: Aceste ferastraie sunt echipate cu o panza panglica lunga si flexibila care se deplaseaza continuu in jurul a doua roti, realizand astfel taierea materialelor. Sunt folosite pentru taierea lemnului, metalelor si altor materiale, oferind o precizie ridicata si o suprafata neteda a taieturilor.
 • Ferastraie pentru busteni, gater: Ferastraie specializate pentru taierea bustenilor, gaterele sunt echipamente robuste, adaptate pentru a realiza taieturi precise si eficiente in lemn masiv. Acestea pot fi orizontale sau verticale si sunt utilizate in principal in industria forestiera si de prelucrare a lemnului.
 • Ferastraie panglica pentru lamele: Aceasta categorie de ferastraie cu panza panglica este special conceputa pentru a taia lamele de lemn sau alte materiale subtiri. Datorita designului lor optimizat, aceste ferastraie realizeaza taieturi fine si precise, reducand astfel risipa de material si imbunatatind eficienta procesului de productie.
 • Ferastraie panglica CNC: Ferastraiele panglica CNC sunt echipate cu un sistem de control numeric computerizat, care permite programarea si controlul precis al miscarii panzei panglica. Aceasta tehnologie avansata face posibila realizarea unor taieturi extrem de precise si complexe, adaptate la cerintele specifice ale fiecarui proiect.

10 lucruri de luat in considerare atunci cand alegeti un utilaj din Ferastraie cu panza panglica pentru atelierul dumneavoastra:

 • Dimensiunea si puterea motorului
 • Capacitatea de taiere
 • Tipul de ferastrau (orizontal sau vertical)
 • Sistemul de ghidare a panzei
 • Reglarea inaltimii si unghiului de taiere
 • Siguranta si ergonomia in utilizare
 • Calitatea si durabilitatea materialelor
 • Posibilitatea de a adauga accesorii si consumabile
 • Usurinta in intretinere si schimbarea panzei
 • Raportul calitate-pret

Importanta utilizarii utilajelor din Ferastraie cu panza panglica

Utilizarea ferastraielor cu panza panglica este esentiala pentru a asigura taieri precise si eficiente, contribuind la cresterea productivitatii si calitatii produselor realizate in atelierul dumneavoastra.

Avantaje Ferastraie cu panza panglica

 • Taieri precise si uniforme
 • Flexibilitate in taierea diferitelor materiale
 • Capacitate mare de taiere
 • Reducerea risipei de material
 • Usurinta in utilizare si reglare

Dezavantaje Ferastraie cu panza panglica

 • Necesita intretinere periodica
 • Poate necesita spatiu mare de lucru
 • Costuri mai ridicate comparativ cu alte tipuri de ferastraie
 • Curba de invatare pentru utilizarea eficienta

Ce accesorii si consumabile sunt necesare?

 1. Panze de rezerva
 2. Sistem de aspitie a prafului
 3. Ghidaje si sabloane pentru taieri speciale
 4. Dispozitive de protectie si siguranta

Ferastraie cu panza panglica reprezinta o solutie eficienta si versatila pentru prelucrarea lemnului, oferind taieri precise si rapide. Alegerea potrivita a echipamentului, tinand cont de capacitati, siguranta si accesorii, este esentiala pentru a obtine rezultate optime. Investitia intr-o masina de calitate va va asigura o productivitate crescuta si o finisare excelenta a materalelor de lemn. De asemenea, avand in vedere importanta sigurantei si ergonomiei in utilizare, este crucial sa va asigurati ca utilajul ales dispune de sisteme de protectie adecvate. Intretinerea corecta si periodica a ferastraielor cu panza panglica, precum si utilizarea accesoriilor si consumabilelor potrivite, vor contribui la o functionare optima si durata lunga de viata a echipamentului. Investind in ferastraie cu panza panglica de calitate, veti putea realiza proiecte complexe si diverse, crescand astfel valoarea si reputatia atelierului dumneavoastra in domeniul prelucrarii lemnului.

Atat in prelucrarea primara, cat si in prelucrarea secundara a lemnului, o operatie extrem de importanta este operatia de taiere a lemnului.

Pentru debitarea bustenilor si realizarea taierilor neregulate in piesele din lemn, de cele mai multe ori sunt utilizate fierastraie cu panza panglica (ferastraie panglica).

Un fierastrau panglica, banzic, este un echipament cu motor puternic dotata cu o panza panglica realizat  dintr-o banda metalica utilizata pentru debitarea diferitelor piese din lemn.

Panza panglica a unui fierastrau cu panglica este actionata, de regula, de catre un motor electric sau termic prin intermediul a doua volante, desi, in cazul unor utilaje speciale pot fi trei sau patru volante.

Modelele de ferastraie mecanice cu banda sunt utilizate pentru debitarea pieselor din lemn (fierastrau cu banda pentru lemn), taierea metalelor (ferastrau cu banda pentru metal), precum si debitarea diferitelor materiale (fierastrau panglica).

Modelele de ferastraie cu banda (ferastrae panglica) sunt utilizate in special pentru debitarea formelor neregulate sau curbe, dar pot fi utilizate si pentru taieri drepte.

Raza minima a unei curbe ce poate fi realizata cu ajutorul unui ferastrau cu banda este determinata de latimea panzei panglica si pasul acesteia.

Istoric ferastraie cu banda

Ideea utilizarii unui ferastrau panglica dateaza inca din anul 1809, cand William Newberry a patentat ideea, dar nu a putut implementa un fierastrau cu banda din cauza panzelor panglica. Datorita flexarii panzei peste volante in timpul debitarii, aceasta ceda de la sudura.

Timp de aproape 40 de ani, utilizarea unui fierastrau cu banda a fost nepracticabila pana cand, in 1846 Anne Paulin Crepin a descoprit o tehnica de sudare a panzelor unui fierastrau banzic care sa permita rotirea acesteia dupa volante fara a determina cedarea sudurii.

Banzic lemn – tipuri

Modelele de fierastraie cu banda pot fi utilizate, asa cum am mentionat anterior, pentru prelucrarea lemnului.

In ceea ce priveste prelucrarea lemnului, se pot diferentia doua mari categorii de fierastrai cu panza panglica, si anume: fierastraie panglica verticale (banzic vertical) si ferastraie pentru busteni / gatere (gater banzic).

Un ferastrau panglica vertical (fierastrau panglica vertical) sau fierastrau vertical, este de regula utilizat pentru debitarea diferitelor forme in piesele din lemn. Un banzic vertical poate fi caracterizat prin inaltimea maxima a piesei ce poate fi debitata si latimea maxima dintre panza si coloana.

Un fierastrau panglica pentru debitat busteni (ferastrau panglica pentru debitat busteni) sau gater lemn, este un banzic tamplarie a caror volante sunt pozitionate pe orizontala si care sunt utilizate pentru taierea transversala a bustenilor pentru obtinerea cherestelei.

Modele de fierastraie panglica pentru lemn din aceasta categorie se adreseaza atat utilizatorilor casnici, cat si profesionistilor in prelucrarea lemnului.

eMasiniUnelte (distribuitor masini unelte romania) va ofera solutia potrivita necesitatilor dumneavoastra de prelucrare si bugetului disponibil.

Pentru a beneficia de asistenta tehnica in alegerea corecta a unui banzic sau gater pentru lemn potrivit necesitatilor dumneavoastra contactati consilierii nostri.

Product added to wishlist
Product added to compare.