Masini pentru frezat cu ax inclinabil


Masinile pentru frezat cu ax inclinabil sunt echipamente utilizate la frezat lemnul care dau cele mai multe posibilitati de frezare.

Modelele de masini pentru frezat cu ax inclinabil se gasesc atat in atelierele de mici dimensiuni, cat si in marile fabrici.

Operarea in siguranta cu aceste masini pentru frezat cu ax inclinabil si pastrarea rezultatelor tehnice admit o cunoastere a menifestarilor functionarii neadecvate si solutionarea problemelor prin efectuarea actiunilor de mentenanta si reparare.

Dificultati care se pot ivi in timpul utilizarii de masini pentru frezat cu ax inclinabil si remedii posibile

  • Atunci cand in timpul utilizarii masinii pentru frezat cu ax inclinabil, motorul ruleaza incet sau slab, putem deduce ca posibilele cauze sunt: tensiunea de alimentare este redusa sau motorul este defect, switch-ul este defect sau cablurile sunt defecte.
  • Ca remedii posibile trebuie sa: verificati initial tensiunea de alimentare si motorul, sa schimbati switch-ul si cablul.
  • Cand motorul se incalzeste, cauza poate fi ori datorita faptului ca acesta este tensionat sau scula taietoare este boanta. Ca o solutie la aceasta problema trebuie sa schimbati unealta taietoare si sa verificati tensiunea de alimentare.
  • Cand manivelele pentru ajustarea inaltimii si unghiului axului merg greu cauza este depunerea prafului pe echipament. Ca o solutie - curatati mecanismul cu ulei.
  • Atunci cand axul nu se roteste sau nu coboara si nu urca, deblocati manivela pentru reglarea unghiului sau pentru reglarea inaltimii.
  • Daca utilajul vibreaza excesiv atunci reglati pozitia echipamentului, schimbati cureaua de transmisie, schimbati unealta taietoare si strangeti suruburile.
  • Atunci cand masina nu porneste, conectati cablul de alimentare si schimbati siguranta. Verificati apoi circuitul electric si schimbati switch-ul.
  • Daca switch-ul principal nu functioneaza, schimbati switch-ul dupa ce verificati tensiunea de alimentare si conexiunile electrice.
  • Cand siguranta sare prea des, alimentati utilajul mai lent, schimbati siguranta, schimbati unealta taietoare si switch-ul.
  • Daca masina produce un zgomot ciudat la functionare atunci o posibila cauza poate fi motorul care fie este slabit, fie este defect.

Verificati motorul si daca acesta prezinta defectiuni reparati motorul. Daca utilizati corect aceste masini pentru frezat cu ax inclinabil atunci perioada de functionare va fi lunga si veti obtine rezultate satisfacatoare in urma prelucrarii.

Product added to wishlist
Product added to compare.