Mese rotative, mese inclinabile, mese transversale, divizoare


Ce este o masa rotativa si verticala

O masa rotativa este o masa care poate fi rotita in jurul unui ax vertical sau orizontal pentru a permite prelucrarea unui obiect din diferite unghiuri. Acest tip de masa este folosit frecvent in industria de prelucrare a metalelor pentru a permite prelucrarea precisa a obiectelor din diferite unghiuri. De exemplu, o masa rotativa poate fi utilizata pentru a face gauri precise in metal sau pentru a taia piese metalice in forme specifice.

Avantaje masa rotativa si verticala

Masa rotativa si masa verticala au urmatoarele avantaje:

 • Permit prelucrarea precisa: Ambele tipuri de mese permit prelucrarea precisa a obiectelor din diferite unghiuri, ceea ce poate fi deosebit de important pentru industria de prelucrare a metalelor, unde se doreste o precizie maxima.
 • Pot face fata unor sarcini grele: Ambele tipuri de mese sunt construite pentru a face fata sarcinilor grele si sunt capabile sa sustina obiecte grele in pozitie fixa.
 • Faciliteaza accesul la diferite unghiuri: Masa rotativa permite accesul la diferite unghiuri prin rotirea mesei in jurul axului sau, in timp ce masa verticala permite accesul la diferite unghiuri prin pozitionarea obiectelor in pozitie verticala.
 • Economisesc spatiu: Ambele tipuri de mese ocupa mai putin spatiu decat o masa clasica, deoarece sunt mai inalte si pot fi asezate in colturi sau in zone mai inguste.
 • Versatilitate: Ambele tipuri de mese pot fi utilizate pentru diferite scopuri, cum ar fi fixarea obiectelor pentru prelucrare, sustinerea uneltelor de prelucrare sau sustinerea obiectelor in pozitie fixa pentru masurarea sau marcarea lor.

Dezavantaje masa rotativa si masa verticala 

Masa rotativa si masa verticala au urmatoarele dezavantaje:

 • Costuri ridicate: Ambele tipuri de mese pot fi costisitoare, mai ales daca sunt dotate cu caracteristici suplimentare, cum ar fi motorizarea sau sisteme de ghidare precise.
 • Dificultate in utilizare: Ambele tipuri de mese pot fi dificil de utilizat pentru persoanele neobisnuite cu ele, deoarece pot necesita intelegerea mecanismelor de functionare si a modului de utilizare a uneltelor de prelucrare.
 • Intretinere si reparatii: Ambele tipuri de mese pot necesita intretinere si reparatii periodice pentru a se mentine in stare buna de functionare si pentru a preveni problemele care ar putea afecta precizia prelucrarii.
 • Necesita spatiu suplimentar: Ambele tipuri de mese ocupa mai mult spatiu decat un scaun sau o masa clasica, ceea ce poate fi o problema in spatiile inguste sau in care nu exista suficient spatiu disponibil.
 • Necesita unelte specializate: Ambele tipuri de mese pot necesita unelte specializate pentru a le utiliza eficient, ceea ce poate creste costurile asociate prelucrarii.

Sfaturi de achizitie masa rotativa si masa verticala 

Daca doriti sa cumparati o masa rotativa sau o masa verticala, iata cateva sfaturi care va pot fi de ajutor:

 • Determine scopul: Inainte de a cumpara o masa rotativa sau o masa verticala, este important sa determinati scopul pentru care doriti sa le utilizati. Aceasta va va ajuta sa alegeti un model care sa se potriveasca nevoilor si cerintelor dvs.
 • Verificati specificatiile: Asigurati-va ca verificati specificatiile mesei rotative sau mesei verticale pe care doriti sa o cumparati. Asigurati-va ca are suficienta capacitate de incarcare pentru scopul dvs., ca are dimensiunile potrivite pentru spatiul dvs. si ca are caracteristicile necesare pentru a face fata cerintelor dvs.
 • Verificati reputatia producatorului: Asigurati-va ca cumparati de la un producator de incredere care are o reputatie buna pentru calitate si durabilitate. Cititi recenziile si cautati informatii despre producator inainte de a face o achizitie.
 • Verificati garantia: Asigurati-va ca verificati perioada de garantie oferita de producator si ca intelegeti ce este acoperit de garantie si ce nu este.
 • Verificati optiunile de finantare: Daca doriti sa platiti in rate, asigurati-va ca verificati optiunile de finantare disponibile de la producator sau de la distribuitor. Acest lucru va poate ajuta sa gasiti o optiune de plati care sa se potriveasca bugetului dvs.

Cum sa intretii corect o masa rotativa si masa verticala

Pentru a intretine corect o masa rotativa sau o masa verticala, urmati aceste pasi:

 • Curatati regulat masa: Asigurati-va ca stergeti regulat masa cu un material curat si uscat pentru a indeparta orice reziduuri sau praf care ar putea impiedica miscarea fluida a mesei sau a uneltelor de prelucrare.
 • Verificati si inlocuiti piesele uzate: Verificati periodic piesele mesei pentru a vedea daca sunt uzate sau defecte si inlocuiti-le daca este necesar. Acest lucru poate ajuta la prevenirea problemele care ar putea afecta precizia prelucrarii sau durabilitatea mesei.
 • Lubricati piesele: Asigurati-va ca luati in considerare utilizarea unei lubrifianti pentru a mentine miscarea fluida a uneltelor si a mesei. Verificati intotdeauna recomandarile producatorului privind tipul de lubrifiant care trebuie utilizat.
 • Protejati masa: Asigurati-va ca protejati masa de umiditate si ca o acoperiti atunci cand nu este utilizata pentru a preveni coroziunea si deteriorarea.
 • Urmati instructiunile producatorului: Asigurati-va ca urmati instructiunile producatorului privind intretinerea si utilizarea mesei pentru a va asigura ca o intretineti si o utilizati corect.
Product added to wishlist
Product added to compare.