Masini de filetat


Masini de filetat sunt acele masini ideale pentru realizare profesionala a filetelor, filetele realizate cu acestea fiind superior mai precise. Productivitatea ridicata a acestor masini le recomanda pentru exploatarea intensiva.

Masinile de filetat sunt de 2 tipuri:

Masini de filetat pneumatice

Masinile de filetat pneumatice reprezinta o categorie de echipamente industriale care folosesc aer comprimat pentru a realiza filete pe piesele metalice. Datorita eficientei si vitezei lor de lucru, aceste masini pneumatice de filetat sunt preferate in multe aplicatii industriale, precum industria automotive, aeronautica, navala si in constructii.

Caracteristicile principale ale masinilor de filetat pneumatice includ:

 • Sursa de energie: Masinile de filetat pneumatice sunt alimentate cu aer comprimat, care este furnizat de un compresor separat. Acest tip de sursa de energie asigura o functionare lina si mai putina uzura a componentelor, comparativ cu masinile de filetat electrice.
 • Controlul vitezei si turatiei: Masinile de filetat pneumatice au un control excelent al vitezei si turatiei, datorita sistemului pneumatic. Acest lucru permite ajustarea rapida si precisa a vitezei de filetare in functie de materialul si dimensiunile piesei de prelucrat.
 • Siguranta in exploatare: Sistemul pneumatic asigura o siguranta sporita in exploatare, deoarece masinile de filetat pneumatice nu prezinta riscul de scurgeri de ulei sau de electrocutare.
 • Portabilitate si usurinta in utilizare: Datorita dimensiunilor reduse si greutatii mai mici, masinile de filetat pneumatice sunt usor de transportat si manevrat in cadrul atelierelor si fabricilor. De asemenea, acestea sunt usor de intretinut si au costuri de operare mai reduse comparativ cu alte tipuri de masini de filetat.
 • Aplicatii variate: Masinile de filetat pneumatice pot fi folosite pentru a fileta o varietate de materiale, cum ar fi otel, aliaje de aluminiu, alama, plastic si altele. Acestea pot fi utilizate pentru filetarea interna si externa, cu diferite tipuri de fileturi, in functie de capetele de filetare folosite.

In concluzie, masinile de filetat pneumatice reprezinta o solutie eficienta si versatila pentru a realiza filete pe piesele metalice in diverse aplicatii industriale. Cu o serie de avantaje, precum viteza si precizia de lucru, siguranta in exploatare si portabilitatea, aceste masini sunt o alegere excelenta pentru prelucrarea metalelor.

Masini de filetat electrice

Masinile de filetat electrice sunt echipamente industriale esentiale in domeniul prelucrarii metalelor, utilizate pentru a crea filete pe piese metalice cu ajutorul energiei electrice. Aceste masini ofera o serie de avantaje in comparatie cu masinile de filetat pneumatice sau manuale, precum precizia, eficienta si versatilitatea.

Caracteristicile principale ale masinilor de filetat electrice includ:

 • Sursa de energie: Masinile de filetat electrice sunt alimentate cu energie electrica, care asigura o functionare stabila si puternica, precum si un control precis al vitezei si turatiei.
 • Eficienta si precizie: Masinile de filetat electrice ofera o eficienta si o precizie superioara in procesul de filetare, datorita sistemului de control electronic avansat. Acesta permite ajustarea rapida si precisa a parametrilor de filetare, precum viteza, adancimea si pasul, in functie de materialul si dimensiunile piesei de prelucrat.
 • Versatilitate: Masinile de filetat electrice pot fi utilizate pentru a fileta o varietate de materiale, cum ar fi otel, aliaje de aluminiu, alama, plastic si altele. Acestea pot fi folosite pentru filetarea interna si externa, cu diferite tipuri de fileturi, in functie de capetele de filetare folosite.
 • Usurinta in utilizare si intretinere: Masinile de filetat electrice sunt usor de utilizat si de intretinut, datorita sistemului de control electronic si a componentelor de calitate. De asemenea, acestea au costuri de operare si intretinere mai reduse in comparatie cu masinile de filetat pneumatice.
 • Gama larga de modele si functionalitati: Masinile de filetat electrice sunt disponibile intr-o varietate de modele si functionalitati, precum masini de filetat cu ax fix, masini de filetat cu ax mobil si masini de filetat CNC (comandate numeric). Aceasta permite alegerea masinii potrivite pentru nevoile specifice de productie.

In concluzie, masinile de filetat electrice reprezinta o solutie eficienta si precisa pentru realizarea filetelor pe piesele metalice in diverse aplicatii industriale. Cu o serie de avantaje, precum eficienta, precizia, versatilitatea si usurinta in utilizare si intretinere, aceste masini sunt o optiune excelenta pentru prelucrarea metalelor.

Masini de filetat sunt acele masini ce garanteaza o productivitate mult ridicata comparativ cu filetarea manuala. Acestea garanteaza o acuratete si o precizie ridicata in exploatare, filetatul efectuandu-se la unghi drept (90°). Sunt dotate cu brat radial mobil ce acopera un unghi mare si permite pozitionarea optima a filetului pe piesa. Unitatea motorului mobila permite realizarea de filete la orice unghi fata de piesa de prelucrat (0° - 90°) 
Masini de filetat se dovedesc a fi foarte eficiente datorita pretului redus si costurilor reduse de mentenanta. Sunt dotate cu mandrina rapida pentru utilizarea tarozilor si sunt ideale pentru realizarea filetelor in materiale precum otelul, inoxul, aluminiul si alte metale neferoase.
Optional pot fi echipate cu baza magnetica pentru fixarea rapida a pieselor supradimensionate.

Ce trebuie sa cunoasteti cand cautati o masina de filetat pneumatica sau electrica?

Atunci cand cautati o masina de filetat pneumatica sau electrica, este important sa tineti cont de urmatorii factori pentru a va asigura ca achizitionati echipamentul potrivit pentru nevoile dvs.:

 • Tipul de sursa de energie: Pneumatica (aer comprimat) sau electrica (curent electric). Alegeti in functie de disponibilitatea resurselor si preferintele dvs.
 • Capacitatea si dimensiunea: Asigurati-va ca masina de filetat aleasa poate prelucra piesele de dimensiunile dorite si poate realiza tipurile de filete necesare pentru aplicatia dvs.
 • Precizia si eficienta: Cautati o masina de filetat care ofera precizie ridicata si eficienta in procesul de filetare, pentru a va asigura ca obtineti rezultate de calitate.
 • Versatilitatea: Alegeti o masina care poate fi folosita pentru a fileta o varietate de materiale si tipuri de filet, pentru a va oferi flexibilitatea de care aveti nevoie in productie.
 • Usurinta de utilizare si intretinere: Optati pentru o masina de filetat care este usor de utilizat, reglat si intretinut, pentru a minimiza timpul si costurile de operare.
 • Functionalitati suplimentare: Verificati daca masina de filetat are functionalitati suplimentare care va pot ajuta sa imbunatatiti procesul de filetare, cum ar fi sisteme de avans automat, controlul vitezei sau sisteme de lubrifiere.
 • Buget si costuri de operare: Luati in considerare costul initial al masinii de filetat, precum si costurile de operare si intretinere pe termen lung, pentru a va asigura ca investitia dvs. este rentabila.
 • Suport si garantie: Verificati suportul tehnic oferit de furnizor, precum si garantia si conditiile de service pentru a va asigura ca veti avea acces la asistenta in cazul in care intampinati probleme.

Evaluand acesti factori inainte de a achizitiona o masina de filetat pneumatica sau electrica, veti putea sa luati o decizie informata si sa va asigurati ca echipamentul ales va satisface nevoile dvs. de productie.

Masini de filetat reprezinta o categorie de echipamente industriale esentiale in procesul de realizare a filetelor pe piesele metalice. Aceste masini sunt proiectate pentru a oferi precizie si eficienta in operatiunile de filetare, fiind un element indispensabil in industria de prelucrare a metalelor.

O masina de filetat este conceputa pentru a crea filete pe piesele metalice prin taiere, deformare sau laminare, in functie de tipul masinii si de materialul prelucrat. Aceste masini pentru filetat sunt utilizate intr-o varietate de aplicatii, inclusiv in industria automotive, aeronautica, navala, petroliera si in constructii.

Masina pentru filetat poate fi de diferite tipuri, in functie de metoda de filetare utilizata si de dimensiunea pieselor de prelucrat. Printre tipurile comune de masini filetare se numara masinile de filetat cu ax fix, masinile de filetat cu ax mobil si masinile de filetat CNC (comandate numeric).

Masini de filetare au de obicei un sistem de avans automat, care asigura o filetare uniforma si precisa, reducand riscul de erori si cresterea productivitatii. Masini pentru filetare pot fi echipate cu diferite tipuri de capete de filetare, in functie de tipul de filet si de materialul piesei de prelucrat.

Masina filetare poate fi actionata manual sau automat, in functie de nevoile de productie si de nivelul de automatizare dorit. Masina de filetare poate fi, de asemenea, dotata cu diverse accesorii si dispozitive pentru a facilita operatiunile de filetare si a creste eficienta procesului.

In concluzie, masina pentru filetare este un instrument vital in domeniul prelucrarii metalelor, oferind o solutie eficienta si precisa pentru crearea de filete pe piesele metalice. Avand in vedere varietatea de modele si functionalitati disponibile, este esential sa alegeti masina de filetat potrivita pentru nevoile dvs. de productie, pentru a va asigura ca obtineti rezultate optime.

Product added to wishlist
Product added to compare.