Masini de gaurit cu coloana


Modele de masini de gaurit metal sunt masini unelte prelucrare metal extrem de des utilizate in atelierele de prelucrari metalice pentru realizarea operatiilor de gaurire metale.

Operatia de gaurire a metalelor este extrem de importanta pentru realizarea numeroaselor aplicatii de constructii metalice si in diferite ateliere de intretinere si reparatii.

Pentru asigurarea functionarii corespunzatoare si mentinerea preciziei acestor masini pentru gaurit metal se recomanda realizarea perioadica de operatiuni de intretinere si reparatii a acestora.

Principalele categorii de masini de gaurit pentru metal utilizate in industria de prelucrare includ:

O masina de gaurit metale este recomandata pentru realizarea lucrarilor de gaurire a metalelor cu precizie ridicata.

O masina de gaurit stationara pentru metal ofera numeroase avantaje in exploatare comparativ cu o bormasina metal in special prin productivitatea ridicata si precizia marita in exploatare.

Printre avantajele oferite de o masina de gaurit de banc se numara usurinta in exploatare a acestor modele. Masina gaurit banc este ideala pentru realizarea gaurilor in piesele de prelucrat cu dimeniuni relativ mici deoarece nu permit fixarea pieselor cu inltimi foarte mari, distanta ax – masa sau ax – baza fiind considerabil mai mica decat la o masina de gaurit cu coloana.

O masina de gaurit metal cu coloana poate fi dotata cu avans automat al cursei (masina de gaurit automata). O astfel de masina de gaurit cu avans automat sau, asa cum este ea denumita de profesionistii din bransa, masina de gaurit cu coloana automata, este ideala pentru aplicatiile de prelucrare in serie.

O masina de gaurit cu sistem de racire va asigura o utilizare indelungata a sculei aschiatoare oferind rezultate optime de prelucrare si costuri reduse cu consumabilele.

De cele mai multe ori, o masina de gaurit cu coloana verticala poate realiza inclusiv operatiuni de filetare, realizand aceleasi functii cu ale unei masini filetat.

O masina de gaurit industriala este o masina de gaurit fixa ce poate fi utilizata in regim de exploatare intensiv fiind recomandata pentru uz industrial si realizarea productiei de serie.

Masina de gaurit cu sistem de iluminat permite obtinerea preciziei in exploatare datorita iluminarii corespunzatoare a zonei de lucru.

O masina de gaurit radiala este o masina de gaurit verticala ideala pentru gaurirea pieselor de prelucrat cu dimensiuni mari.

Pentru a efectua lucrari de intretinere si reparatii pentru o masina gaurit verticala se recomanda oprirea masinii si deconectarea acesteia de la reteaua de alimentare cu energie electrica.

De obicei, pentru curatarea motorului unei masini de gaurit metal se recomanda sa se utilizeze un compresor.

Atunci cand cablul de alimentare este deteriorat se recomanda inlocuirea imediata a acestuia.

Lubrefierea trebuie sa se realizeze conform graficului fiecarei masini de gaurit metal in parte. Unele modele sunt prevazute cu sisteme de lubrefiere automate, altele cu puncte de lubrefiere.

De obicei, rulmentii modelelor de masini de gaurit metal sunt lubrifiati din fabrica si nu necesita lubrifiere sau trebuie lubrefiati periodic conform recomandarilor producatorului.

Suprafata mesei de lucru si a coloanei trebuie curatate zilnic cu ulei.

Dupa anumite perioade de exploatare modelele de masini de gaurit metal trebuie sa fie demontate si curate pentru a se asigura functionarea corespunzatoare a tuturor functiilor.

Pentru o exploatare corecta a masinii de gaurit trebuie cunoscute simptomele unei functionary defectoase si solutiile aferente rezolvarii lor.

Gama de masini de gaurit metal pe care v-o prezentam se adreseaza atat utilizatorilor amatori, cat utilizatorilor profesionisti si marilor producatori industriali.

eMasiniUnelte (distribuitor masini unelte romania) va ofera solutia potrivita necesitatilor dumneavoastra de prelucrare in ceea ce priveste gaurirea metalelor la un raport pret-beneficiu foarte bun.

Pentru a beneficia de asistenta tehnica in alegerea corecta a unei masini de gaurit pentru metal potrivita necesitatilor dumneavoastra contactati consilierii nostri.

Product added to wishlist
Product added to compare.