Masini de gaurit de banc


Masinile-unelte reduc efortul si cresc randamentul in ceea ce priveste realiarea diferitelor aplicatii.

Echipamentele utilizate pentru a realiza diferite gauri in piese sunt cunoscute sub denumirea de masini de gaurit. O masina de gaurit este utilizata pentru realizarea unei gauri circulare cu ajutorul unei scule aschiatoare denumita burghiu.

Modelele de masini de gaurit pot fi utilizate pentru diferite aplicatii de gaurire fiind cunoscute sub diferite denumiri: masini de gaurit lemn, masini pentru gaurit metal etc.

In ceea ce priveste gaurirea metalelor, cele mai uzuale modele sunt modelele de masini de gaurit de banc.

O masina de gaurit de banc se caracterizeaza printr-o coloana scurta ce permite fixarea acesteia pe un banc de lucru.

O astfel de masina de gaurit metal poate realiza diferite operatii de prelucrare, precum: realizarea de gauri in diferitele piese de prelucrat, realizarea diferitelor operatii de alezare, realizarea de filete (prin filetare) etc.

O masina de gaurit de banc poate fi utilizata in diferite domenii ale productiei, precum infrastructura, constructii, demolari, prelucrari metalice, ateliere de intretinere si reparatii ei multe altele.

O astfel de masina de gaurit stationara poate fi echipata cu numeroase viteze de lucru, precum si cu viteza reglabila continuu ce permite selectia optima a vitezei in functie de specificiul operatiei de prelucrare.

O masina de gaurit de banc, denumita si masina de gaurit cu coloana scurta datorita coloanei scurte cu care este prevazuta, are urmatoarele parti componente:

  • Capul de gaurire (unitatea de gaurire) care este compus din motorul masinii, cutia de viteze, manerele pentru avans, arborele cu mandrina;
  • Placa de baza care sustine masina de gaurit si care este prevazuta, de regula cu canale T ce permite fixare unei menghine sau direct a piesei de prelucrat cu ajutorul unor bride de fixare;
  • Coloana masinii de gaurit care conecteaza capul de gaurire, masa de lucru si placa de baza asigurand alinierea perfecta a acestora;
  • Masa de lucru asigura o suprafata de lucru ce permite sprijinirea si fixarea piesei de prelucrat; aceasta este de regula culisanta de-a lungul coloanei pentru a putea fi ajustata la inaltimea potrivita fiecarei aplicatii de gaurire.

In alegerea unei masini de gaurit de banc trebuie sa fie avute in vedere numeroase aspecte. Pentru a va reduce alegerile potentiale la un numar limitat de optiuni trebuie sa aveti in vedere necesitatile de prelucrare.

Trebuie, de asemenea, sa acordati o importanta sporita principalelor caracteristici ale modelelor de masini de gaurit, precum dimensiunile capului de gaurire, dimensiunile placi de baza, capacitatea maxima de gaurire, puterea motorului.

Pentru alegerea optima a unei masini de gaurit metal trebuie sa aveti in vedere ca unitatea de gaurire poate fi ajustata la necesitatile de prelucrare (la dimensiunile piesei de prelucrat).

Tototdata, este recomandat sa optati pentru o masina de gaurit metale care sa asigure o functionare silentioasa pentru a evita expunerea operatorului la zgomote puternice.

Un alt aspect foarte important in alegerea unei masini de gaurit de banc este accesul facil la elementele de control ale echipamentului, astfel incat acesta sa fie simplu de exploatat.

Gama de masini de gaurit de banc pe care v-o prezentam se adreseaza atat utilizatorilor amatori, cat utilizatorilor profesionisti si marilor producatori industriali.

eMasiniUnelte (distribuitor masini unelte romania) va ofera solutia potrivita necesitatilor dumneavoastra de prelucrare in ceea ce priveste gaurirea metalelor la un raport pret-beneficiu foarte bun.

Pentru a beneficia de asistenta tehnica in alegerea corecta a unei masini de gaurit de banc potrivita necesitatilor dumneavoastra contactati consilierii nostri.

 

Product added to wishlist
Product added to compare.