Masini universale de ascutit


Aplicabilitate | Utilizare

Aceste masini universale de ascutit sunt prevazute cu mai multe mese si asigura sculei de ascutit deplasari dupa doua directii rectangulare, in plan orizontal si rotiri, iar in anumite limite, in plan orizontal si vertical. De asemenea, asigura rotiri ale sculei de lucru in plan orizontal si in plan vertical.

Aceste masini – unelte pentru prelucrat metal sunt dotate cu accesorii care permit realizarea unei mari diversitati de pozitii ale sculelor de ascutit si, ca urmare, posibilitati largi de utilizare.

Masinile de ascutit scule aschietoare au o constructie robusta. Structura cinematica relativ simpla, asigura o gama restransa de regimuri de aschiere.

Regimurile la aceste masini sunt in general usoare, caracterizate prin adancimi, avansuri si forte de aschiere mici.

Accesorii posibile pentru o  masina universala de ascutit metal:

  • Papusa mobila si papusa fixa, folosite pentru executarea ascutirii sculelor cu fixare intre varfuri;
  • Capul divizor;
  • Dispozitivul de divizare, cu deget, utilizat atat la ascutirile pe fetele de degajare si de asezare ale sculelor cilindrice, cat si la ascutirea frontal;
  • Menghina inclinata – cu posibilitate de rotire in trei plane, utilizata pentru ascutirea cutitelor prismatice si rectificarea suprafetelor plane;
  • Dispozitiv pentru ascutiri elicoidale, utilizat pentru scule avand taisurile dupa elice;
  • Dispozitiv pentru ascutirea sculei abrazive;
  • Dispozitiv pentru ascutirea cutitelor cu coada rotunda etc.

Recomandari | Avantaje

Cu acest tip de masina pot fi prelucrate: cutite de abricht, cutite de strung, burghie, freze, panze circulare etc. Cel mai frecvent intalnit model de masini de ascutit este masina de ascutit freze.

In pachetul de livrare este si universalul cu trei bacuri ideal pentru efectuarea operatiilor de rectificare a pieselor cilindrice.

Comutatoarele si elementele de comanda sunt pozitionate ergonomic pentru o utilizare rapida si usoara.

Ascutirea pe lungimi intinse este posibila datorita prezentei unei pietre de ascutire cu dimensiuni mari.

Exploatarea lipsita de vibratii si torsiune este posibila datorita constructiei robuste a acestei masini tehnice de ascutit.

Echipamentele sunt ideale pentru ascutirea unor burghie cu diametre cuprinse intr-o gama variata de dimensiuni. De asemenea, este prevazut cu manivele de mari dimensiuni care fac posibila reglarea fina si precisa.

Sunt livrate automat cu stand cu dulap care poate fi folosit ca dulap pentru scule.

Producatori si game

eMasiniUnelte.ro ofera o gama larga de masini universale de ascutit de la producatori cunoscuti cum ar fi: CORMAK Austria si HOLZMANN Austria.

Product added to wishlist
Product added to compare.