Dispozitive de crestat tevi


In industria de prelucrare la rece a metalului, pe langa alte operatiuni la care sunt supuse tevile metalice (indoire, roluire, decupare etc.) un rol important il joaca si operatiunea de crestare a tevilor in vederea realizarii diferitelor imbinari a acestora.

Crestarea tevilor este o operatiune comuna realizata inainte de a imbina tevile sub forma unui T, precum si pentru a le suda. In acest caz, fie una dintre tevi, fie ambele, fie toate trei trebuie sa fie crestate inainte.

Din punct de vedere al zonei in care se realizeaza crestarea sunt cunoscute doua tipuri de crestare: crestarea la capatul tevii si crestarea pe lateralul tevii.

Crestarea la capatul tevii se realizeaza la capatul tevii ce trebuie imbinate, sub forma unei cavitati semicirculare pentru a crea baza T-ului sau sub forma unui V comvex pentru fixarea int-un orificiu.

Crestarea pe lateralul tevii se realizeaza pe peretele tevii ce trebuie prelucrate sub forma unui V covex pentru a permite indoirea tevii sau sub forma unei cavitati semicirculare pentru imbinarea in T.

Teava ce trebuie crestata nu poate fi prelucrata practic cu ajutorul unei prese, deoarece aceasta va conduce la deformarea tevii.

Desi este posibila si presarea cu ajutorul unei mandrine se recomanda utilizarea unui dispozitiv de crestat tevi specializat.

Modelele de dispozitive de crestat tevi sau, asa cum mai sunt denumite de meseriasii din domeniu, guri de lup, sunt cele mai potrivite masini-unelte pentru realizarea unor crestaturi perfecte in tevile ce trebuie prelucrate.

Aceste dispozitive pentru crestat tevi pot fi utilizate atat pentru realizarea unui numar relativ redus de tevi (dispozitive manuale de crestat tevi), cat si pentru utilizare intensiva si productie ridicata (dispozitive motorizate de crestat tevi), reducand semnificativ timpii de productie si conducand la cresterea productiei.

Utilizarea corespunzatoare a acestor guri de lup presupune plasarea corecta a masinii pe teava ce trebuie crestata pentru a obtine imbinari de calitate.

Modelele de dispozitive de crestat tevi sunt ieftine si reprezinta optiunea pentru obtinerea celui mai bun pret de productie a acestei operatiuni.

O „gura de lup” de calitate se deosebeste prin posibilitatea realizarii de crestaturi fara bavuri.

Utilizarea de astfel de dispozitive pentru crestat tevi ce pot fi achizitionate la preturi foarte mici, permit obtinerea de crestaturi si imbinari de calitate.

Gama de dispozitive de crestat tevi pe care v-o prezentam si care include atat dispozitive manuale pentru crestat tevi, cat si dispozitive motorizate pentru crestat tevi se adreseaza atat utilizatorilor amatori, cat utilizatorilor profesionisti din micile ateliere de prelucrare a metalelor.

eMasiniUnelte (distribuitor masini unelte romania) va ofera solutia potrivita necesitatilor dumneavoastra de prelucrare in ceea ce priveste crestarea tevilor si bugetului disponibil.

Pentru a beneficia de asistenta tehnica pentru a alege corect un dispozitiv de crestat tevi potrivit necesitatilor dumneavoastra contactati consilierii nostri.

Product added to wishlist
Product added to compare.