Masini pentru indoirea tablei, abkanturi


Una dintre cele mai uzuale operatiuni de prelucrare a tablei, o presupune operatia de indoire a tablei, de pliere a foii metalice la diferite unghiuri.

Masinile-unelte utilizate pentru realizarea operatiei de indoire a foii metalice sunt denumite abkanturi (cunoscut si sub denumirea de abcant sau presa pentru indoit tabla).

Modelele de abkanturi (abcanturi) nu sunt cele mai rapide masini-unelte pentru prelucarea tablei dar sunt construite pentru a realiza fara probleme procesele de indoire.

Aveti nevoie sa indoiti foi metalice de dimensiuni mari? Materialele pe care le utilizati au suprafete pe care pot ramane urme in urma prelucrarii? Trebuie sa indoiti piese perforate?

Pentru fiecare operatiune de indoire a foii metalice poate fi gasit un abkant potrivit aplicatiei.

Un abkant presupune indoirea foii metalice cu ajutorul a doua lame (falci). Falca superioara se ridica si pliaza foaia metalica prin presarea cu falca inferioara.

Falca superioara permite, de regula, deplasarea in sus si in jos pentru a facilita indoirea la unghi pozitiv sau negativ.

Modele de abkanturi pot fi clasificate dupa urmatoarele criterii:

  • Modul de actionare: abkanturi manuale, abkanturi motorizate si abkanturi hidraulice.
  • Tipul lamelor: abkanturi cu sina ascutita, abkanturi cu lama superioara segmentata, abkanturi cu lame segmentate.
  • Dupa lungimea lamelor (acestea determina lugimea maxima de indoire).
  • Dupa grosimea maxima a pieselor pe care le pot prelucra.

Modul in care aceste abkanturi indoaie foaia metalica le recomanda pentru prelucrarea foilor de dimensiuni mari, pentru diferite tipuri de material, chiar si pentru materialele cu suprafete pe care pot ramane urme.

Ca si modalitatea de lucru, realizarea operatiunii de indoire cu ajutorul ajutorul unui abkant presupune realizarea urmatoarelor operatiuni:

Se fixeaza foaia metalica ce urmeaza a fi indoita;

Se selecteaza unghiul la care trebuie efectuata plierea foii metalice;

Se actioneaza abkantul pentru ca falcile acestuia sa indoaie tabla;

Falcile sunt readuse in pozitia initiala si foaia metalica indoita este scoasa din echipament.

Masinile de indoit tabla de tip abkant asigura indoirea tablei fara a permite ca piesa de prelucrat sa alunece sau sa se deplaseze in timpul procesului de indoire facilitand astfel indoirea inclusiv a pieselor din tabla perforata.

In ceea ce priveste lama abkanturilor, un abkant cu sina ascutita permite indoirea la unghiuri mari, iar un abkant cu lama segmentata, denumit de mesterii in domeniu si abkant segmentat sau abkant cu segmente, faciliteaza plierea cu usurinta a cutiilor datorita segmentelor lamei de indoire.

Utilizarea unui abkant manual este extrem de utila in micile ateliere de prelucrari metalice, in vreme ce pentru utilizarea intr-o uzina va fi preferat, de obicei un abkant motorizat.

Ca si arie de utilizare, cel mai raspandit astfel de echipament o reprezinta modelul de abkant manual segmentat.

eMasiniUnelte (distribuitor masini unelte romania) va ofera solutia potrivita necesitatilor dumneavoastra de prelucrare in ceea ce priveste masinile pentru indoirea tablei, abkant, oferindu-va solutia potrivita la un pret acceptabil.

Pentru a beneficia de asistenta tehnica pentru a alege corect abkantul potrivit necesitatilor dumneavoastra contactati consilierii nostri.

Product added to wishlist
Product added to compare.