Masini pentru roluit tabla


In industria prelucrarilor la rece a foii metalice o operatiune importanta este cea a roluirii foilor metalice.

Operatiunea de roluire a tablei presupune prelucrarea la rece a acesteia cu ajutorul unor masini-unelte denumite masini pentru roluit tabla si obtinerea unor forme curbe.

Principiul de functionare al unei masini pentru roluit tabla este relativ simplu, si presupune ca foaia metalica sa fie introdusa printre rolelele masinii care prin miscarea repetata stanga-dreapta si viceversa a foii si coborarea rolei superioare presoare, asigura curbarea (roluirea) foii metalice pana cand obtine forma dorita.

In cazul utilizarii unui roluitor pentru tabla, roluirea tablei se realizeaza gradual de fiecare rola in parte.

O masina de roluit tabla este un echipament prevazut cu 3 sau 4 role cilindrice care sunt actionate manual (masini manuale de roluit), electric (masini de roluit motorizate) sau hidraulic (masini hidraulice de roluit) utilizate pentru a obtine dintr-o foaie metalica un arc circular (cilindric in cazul utilizarii unei masini de roluit cu 3 role, conic in cazul utilizarii unui roluitor cu 4 role).

In cazul masinilor pentru roluit cu 3 role, acestea se rotesc liber in jurul unor axe paralele care sunt pozitionate orizontal cu distantiere uniforma.

Cele doua role exterioare sunt, de obicei, fixe si sustin partea posterioara a materialului, in vreme ce rola superioara demontabila si ajustabila, preseaza partea superioara a piesei.

Modelele de masini de roluit tabla cu 4 role au, de obicei, dispunerea acestora asimetrica, permitand roluirea formelor conice.

Operarea celui mai simplu model de masina de roluit poate fi privita ca un flux ce decurge in mai multe etape.

Prima etapa in utilizarea unui roluitor este etapa in care materialul este alimentat. Materialul este, de obicei introdus sub forma unei foi metalice sau introdus de pe o rola cu tabla.

A doua etapa a prelucrarii cu ajutorul unei masini de roluit este faza in care are loc roluirea efectiva a foii metalice (intregul proces de roluire a tablei).

Ultimul pas in exploatarea unei masini pentru roluit o reprezinta faza de evacuare a piesei prelucrate.

Utilizarea unor masini de roluit tabla prezinta numeroase avantaje, aceste masini fiind ideale pentru a realiza piese precise cu efort redus. Aceste echipamente sunt extrem de eficiente din punct de vedere al consumurilor energetice deoarece nu consuma energie pentru incalzirea materialului efectuand roluirea pieselor metalice la temperatura mediului ambiant.

eMasiniUnelte (distribuitor masini unelte romania) va ofera solutia potrivita necesitatilor dumneavoastra de prelucrare in ceea ce priveste roluirea foii metalice oferindu-va solutia potrivita la un pret redus.

Pentru a beneficia de asistenta tehnica pentru a alege corect masina de roluit tabla potrivita necesitatilor dumneavoastra contactati consilierii nostri.

Product added to wishlist
Product added to compare.