Masini motorizate pentru roluit tabla


Aplicabilitate | Utilizare

Cunoscute si sub numele de zigmasini, aceste masini motorizate pentru roluit tabla se folosesc pentru obtinerea unor profile pe piese de forma platbandelor, pentru indoirea marginilor si pentru executarea unor operatii de asamblare a pieselor din tabla subtire.

Aceste masini pentru prelucrat tabla fac parte din grupa utilajelor tehnice cu miscare principala de rotatie.

Constructia sa este simpla si este compusa din cateva ansambluri comune tuturor masinilor din aceaste grupa. Miscarea de rotatie a celor doi arbori este primita de catre acestia de la motor, care, prin curele, transmite miscarea la variator si rotile de antrenare.

Pentru a se putea prelucra benzile de metal cei doi arbori se distanteaza si se introduce intre ei foaia de tabla. Evacuarea acestei foi de tabla se realizeaza prin detasarea rolei superioare.

Sculele folosite pentru executarea diferitelor operatii pe aceste masini au forma unor role. Conturul de lucru al sculelor este asemanator cu forma profilului sau indoiturilor ce urmeaza a fi executate.

Dupa ce marginile pieselor de asamblat au fost indoite in prealabil intr – un mod dat, pe masina de roluit tabla cu arborii orizontali se executa faltuirea.

Recomandari | Avantaje

Pentru asigurarea formei exacte a pieselor, masinile sunt echipate cu role auxiliare. Acestea permit, fie mentinerea permanenta a contactului dintre semifabricat si una dintre rolele de lucru, fie obtinerea formei finite a piesei rulate.

Pentru transmiterea miscarii de rotatie, prin frecare, de la arborele principal la piesa de presat este necesar ca suprafata acesteia sa fie degresata.

Constructia robusta a acestei masini pentru roluit tabla asigura functionarea lipsita de vibratii si fara torsiune  a acesteia.

Precizia foarte ridicata in prelucrare este garantata de constructia din otel de foarte buna calitate a rolelor.

Elementele de comanda sunt pozitionate ergonomic pe panoul de control.

Pe acet tip de masina este permisa roluire conica datorita dotarii cu o rola ajustabila individual si , de asemenea, sunt permise roluiri asimetrice.

Un avantaj important il constituie faptul ca echipamentul pentru roluit este prevazut cu intrerupator pentru oprirea de urgenta.

Producători si game

eMasiniUnelte.ro  ofera o gama larga de masini motorizate pentru roluit tabla de la producatori cunoscuti cum ar fi: BERNARDO si HOLZMANN din Austria si METALLKRAFT din Germania.

Product added to wishlist
Product added to compare.