Prese pentru dorn


Prese pentru dorn aplicabilitate | Utilizare

Presa de atelier cu operare manuala este o presa de atelier conceputa pentru realizarea operatiunilor usoare de indoire, indreptare, presare, stantare etc. ideala pentru utilizatorii amatori si in atelierele de prelucrari metalice si reparatii.

O presa pentru prelucrarea tablei este o masina – unealta utilizata pentru a debita sau deforma diferite piese metalice cu ajutorul unei matrite prin aplicarea unei presiuni asupra piesei de prelucrat.

Acest model de  presa pentru dorn este dotata cu urmatoarele elemente: manometru, pompa de actionare, masa reglabila pe inaltime, bloc in V etc.

Este livrata standard cu manometru care are rolul de a indica presiunii de lucru.

Pistonul revine automat in pozitia initiala dupa finalizarea operatiunii de prelucrare si masa de lucru poate fi reglata pe inaltime in trei pozitii.

Particularitatea principala a acestor prese consta in aceea ca ele pot sa dezvolte forte mari numai spre sfarsitul cursei de coborare a culisorului. Lungimea drumului strabatut de culisor sub sarcina este diferita, in functie de natura operatiilor.

Executarea operatiilor mentionate mai sus impune acestor prese pentru tabla conditii speciale de lucru. Astfel mecanismul miscarii principale trebuie sa asigure culisorului  viteza redusa din momentul contactului dintre poanson si material pana la sfarsitul operatiei de presare.

Modelele de prese pentru prelucrarea foii metalice pot fi utilizate pentru stantarea dupa contur deschis sau contur inchis.

Prese pentru dorn recomandari | Avantaje

Aceasta presa de atelier este ideala pentru diferitele ateliere de intretinere si reparatii sau asamblare.

Cilindrul robust asigura functionarea uniforma a presei, ceea ce reprezinta un avantaj important in procesele de prelucrare a tablei.

Atunci cand alegeti presa pentru dorn necesara operatiilor pe care doriti sa le executati, se recomanda sa aveti in vedere factorii care depind de cinematica mecanismelor de actionare a culisorului si anume:

  •       Productivitatea masinii;
  •       Rigiditatea sistemului elastic masina – scula;
  •       Precizia de executie a pieselor;
  •       Conditiile de exploatare a sculelor si presei;
  •       Bilantul energetic al masinii.

Pe langa calibrari si extrudari, cu ajutorul acestor prese se executa frecvent si alte operatii cum ar fi: presarea in matrita inchisa, refularea, indreptarea, presari la cald etc.

Prese pentru dorn | Producători si game

eMasiniUnelte.ro  ofera o gama larga de prese pentru dorn de la producatori cunoscuti cum ar fi: BERNARDO si HOLZMANN din Austria.

Product added to wishlist
Product added to compare.