Routere CNC


Un router CNC este un echipament profesional pentru prelucrarea lemnului care realizeaza aplicatii de frezare, gaurire si gravare a pieselor din lemn permitand programarea CNC a echipamentului.

eMasiniUnelte va propune o gama variata de routere CNC produse de compania germana WINTER HOLZTECHNIK care este un producator cu renume in ceea ce priveste productia si comercializarea de masini router CNC pentru prelucrarea lemnului in intreaga Europa.

In primul rand, un router CNC este un centru CNC  conceput pentru realizarea profesionala a aplicatiilor de frezare si gravarilor a pieselor din diferite materiale, precum: lemn, plastic, aluminiu, Di-bond, gravarea panourilor, fomex, plasticuri industriale, marmura, materiale acrilice, PVC, panouri compozite, cupru, aliaje, MDF etc.

Router CNC – caracteristici principale

Una dintre principalele caracteristici ale unui router CNC este dotarea cu ghidaje liniare de precizie in toate axele masinii, de regula ghidajele in axele x si y sunt prevazute cu rack si pinion de ghidare, iar ghidajul in axa z este prevazut cu surub de ghidare.

Pentru a facilita raportul optim de putere, majoritatea modelelor de router CNC produse de compania germana sunt prevazute cu cutie de viteze Shimpo care are rolul de a mentine raportul optim de putere indiferent de viteza de prelucrare.

Modelele de router CNC Winter sunt prevazute cu masa de lucru prevazuta cu canale T pentru fixarea optima a piesei de prelucrat, precum si cu una sau doua pompe de vacuum pentur fixarea optima a panourilor.

Pentru a asigura precizei exploatarii, aceste modele de router CNC prelucrare lemn sunt dotate cu senzor de control a lungimii piesei de prelucrat.

In ceea ce priveste rigiditatea masinilor, producatorul german produce cadrele acestor masini prin procedee de sudare care garanteaza eliminarea vibratiilor si torsiunii in timpul exploatarii.

De regula, deplasarea pe axa y a masinii se realizeaza prin deplasarea coloanei cu care aceasta este dotata, iar pe axele x si z prin deplasarea suportului traversa.

Pozitionarea corecta in axele de prelucrare se realizeaza electronic cu ajutorul unor motoare sau servomotoare independente.

Cele mai multe modele de router CNC Winter sunt dotate cu limitatoare pneumatice retractabile in axele x si y care garanteaza pozitionarea facila a piesei de prelucrat pe masa masinii.

Ca si sisteme de control, modelel de router CNC produse de Winter pot fi dotate cu controllere DSP sau MACH3 sau chiar computere industriale Osay sau Syntec.

Aceste controllere permit flexibilitatea interventiilor in ciclul de prelucrare, asigura preluarea sarcinilor de prelucrare de la utilizator si permit procesarea fisierelor tip G sau HPGL introduse de pe un computer.

Pentru a veni in sprijinul utilizatorilor, producatorul german livreaza masinile router CNC cu software de specialitate de tipul ArtCAM Express 2015, DDX EasyWOOD Standard sau Ucancam.router-cnc-winter

Aceste masini router CNC sunt dotate cu diferite porturi interfata de tipul port cititor de carduri, port LAN pentru conectarea la reteaua de internet si port USB, care permit conectarea la un PC.

Modelele de masini router CNC Winter sunt compatibile cu majoritatea sistemelor de operare utilizate frecvent, precum Windows pe 32 bit sau 64 bit (Windows 7, Windows XP Home / Professional, Windows 2000 etc.) si permit editarea codului functiilor de control, daca este cazul.

In functie de necesitatile de prelucrare eMasiniUnelte (distribuitor masini unelte romania) pune la dispozitia profesionistilor in prelucrarea lemnului numeroase modele de router CNC pentru prelucrarea lemnului WINTER HOLZTECHNIK, CORMAK pentru alegerea celei mai bune solutii.

Pentru a afla mai multe informatii referitor la masinile-unelte router CNC, contactati echipa noastra pentru a primi materialele si consultanta de specialitate.

Product added to wishlist
Product added to compare.