Masini combinate (MUT)


In industria de prelucrare secundara a lemnului din tara noastra, se observa in ultimii ani o dezvoltare de amploare a atelierelor de mici dimensiuni.

Deoarece, de obicei, acestea sunt limitate de posibilitatile financiare si de spatiu, o solutie ideala in ceea

Gama de masini combinate pentru prelucrarea lemnului se imparte in: masini combinate circular cu freza (masina combinata circulare cu freza), masini combinate circular de formatizat cu freza (freza circular, circular cu freza) si masini combinate universale (mut pentru lemn, masina combinata universala, mut tamplarie, abric cu grosime si freza).

Modelele de masini combinate circular si freza sunt masini tamplarie dotate cu unitate de taiere (circular) si unitate de frezare (freza) pentru lemn.

Modelele de masini combinate circular de formatizat si freza sunt utilaje de tamplarie lemn dotate cu unitate de formatizare (masa de formatizat si unitate de taiere cu incizor).

Modelele de masini combinate universale sunt masini combinate lemn (masini universale de tamplarie) dotate cu unitate de rindeluire (abric), unitate de degrosare (grosime lemn), circular (unele modele sunt dotate si cu masa de formatizat si cu unitate incizoare), freza lemn, unitate de mortezare (in cazul unor masini combinate tamplarie aceasta este optionala).

Utilizarea unor masini de timplarie lemn combinate prezinta atat avantaje, cat si numeroase dezavantaje, raportat la numarul de operatiuni, productivitate, volumul de prelucrat, buget si spatiul ocupat.

Principalul avantaj pe care il prezinta o masina combinata il reprezinta faptul ca aceasta ocupa un spatiu redus in atelier comparativ cu utilajele individuale specializate pe anumite operatiuni ca si ansamblu.

Totodata o masina combinata de tamplarie este mult mai ieftina ca si pret de achizitie raportat la costul total achizitionarii de echipamente specializate pentru fiecare operatie de prelucrare.

Ca si dezavantaje, principala sursa de nemultumire pe care o genereaza o masina combinata lemn il reprezinta imposibilitatea acesteia de a utiliza mai multe functii simultan.

Desi majoritatea modelelor muturi pentru lemn sunt echipate cu motoare independente pentru fiecare operatie, acestea nu permit pornirea mai multor functii in acelasi timp.

Acest lucru reprezinta un dezavantaj, in general, pentru atelierele care doresc sa utilizeze o masina universala tamplarie pe o linie de productie, dar nu si pentru micile ateliere cu personal redus ca si numar.

In plus, o masina universala de tamplarie prezinta dezavantajul aparitie unor timpi neproductivi necesari pentru conversia acesteia intre operatii.

Analizand avantajele si dezavantajele pe care le prezinta, o masina combinata tamplarie este ideala pentru a fi utilizata in micile ateliere de tamplarie cu personal redus ca si numar si in care nu se doreste realizarea unei linii de productie.

Gama de masini combinate pe care v-o prezentam si care include circulare cu abric, circular cu masa si abric (abric cu circular, abricht cu circular, circular cu abricht), circular cu abric si freza se adreseaza atat utilizatorilor amatori, cat utilizatorilor profesionisti din micile ateliere de prelucrare a lemnului.

Masina combinata pentru lemn, cunoscuta sub denumirea de mut, combina 5 operatii, respectiv ferastrau circular (fierastrau circular) cu sau fara incizor, freza ( frezare ) cu sau fara ax inclinabil, abric(rindeluire), grosime (degrosare) si gaurire ( mortezare ).

eMasiniUnelte (distribuitor masini unelte romania) va ofera solutia potrivita necesitatilor dumneavoastra de prelucrare si bugetului disponibil.

Pentru a beneficia de asistenta tehnica pentru a alege corect o masina de tamplarie combinata potrivita necesitatilor dumneavoastra contactati consilierii nostri.

Product added to wishlist
Product added to compare.