Prese de atelier


Prese de atelier sunt utilaje esentiale intr-o multitudine de domenii, de la mecanica si metalurgie pana la prelucrarea lemnului si productia industriala. Acestea ofera o forta de presare semnificativa, fiind clasificate in general ca prese hidraulice si prese mecanice, in functie de metoda de generare a presiunii.

Prese de atelier | La ce se utilizeaza?

Prese de atelier sunt utilizate pentru o serie larga de operatiuni care necesita aplicarea unei presiuni mari, cum ar fi indoirea, stantarea, formarea si prelucrarea metalelor. Presele hidraulice, datorita fortei lor mari de presare, sunt adesea utilizate in aplicatii industriale grele, in timp ce presele mecanice sunt preferate pentru sarcini mai usoare sau pentru lucru de precizie.

Presa de atelier cu operare manuala este o presa de atelier conceputa pentru realizarea operatiunilor usoare de indoire, indreptare etc. ideala pentru utilizatorii amatori si in atelierele de prelucrari metalice si reparatii.

Aceste prese se folosesc in special pentru realizarea unor curse de lucru reduse in conditia dezvoltarii unor forte mari de dezvoltare.

Din punct de vedere cinematic acest mecanism este alcatuit din doua parti: mecanismul manivela – balansier si mecanismul manivela – culisor. Presa este prevazuta cu doua trepte de viteza, inclusiv regulator de presiune.

La multe prese din acesta grupa lantul cinematic este completat cu un mecanism pentru reglarea pozitie culisorului in raport cu masa.

Aceasta presa de atelier poate fi operata manual, iar la unele modele cadrul sudat, robust, este prevazut cu orificii pentru diferite trepte de ajustare a pozitiei mesei. De asemenea, este livrata cu manometru pentru indicarea presiunii de lucru.

Presa de atelier se caracterizeaza prin operarea manuala sau motorizata, pompa manuala cu operare dubla, manometru integrat, piston cromat cu surub conducator, ridicare automata a pistonului etc.

10 lucruri de luat in considerare atunci cand alegeti un utilaj din prese de atelier

 1. Tipul de presa: Alegeti intre prese hidraulice si mecanice in functie de cerintele dvs.
 2. Capacitatea de presare: Aceasta ar trebui sa fie adecvata pentru operatiunile dvs. de prelucrare.
 3. Dimensiunea: Verificati daca presa se incadreaza in spatiul dvs. de lucru.
 4. Raportul calitate-pret: Asigurati-va ca pretul reflecta calitatea si performanta presarii.
 5. Siguranta: Verificati daca presa are caracteristici de siguranta adecvate.
 6. Marca si reputatia producatorului: Alegeti un producator de incredere.
 7. Service si suport: Verificati daca producatorul ofera service si suport.
 8. Disponibilitatea pieselor de schimb: Acest aspect este esential pentru mentenanta presarii pe termen lung.
 9. Usurinta de utilizare: Presa ar trebui sa fie intuitiva si usor de utilizat.
 10. Accesorii: Asigurati-va ca presa poate fi echipata cu accesoriile de care aveti nevoie.

Prese de atelier recomandari | Avantaje

 • Aceasta presa de atelier are o functionare sigura deoarece pistonul poate fi oprit in orice pozitie.
 • Masa de lucru a acestei prese pentru prelucrat tabla de inaltime redusa poate fi reglata pe inaltime in trei pozitii.
 • Pompa hidraulica este prevazuta cu maner pentru actionarea manuala a pistonului presei.
 • Este echipata standard cu cilindru fix, fapt ce garanteaza lucrul fara vibratii.
 • Presa de atelier hidraulica motorizata este construita din otel de inalta calitate iar sistemul hidraulic este foarte precis fie ca este actionat electric, fie manual.
 • Inaltimea mesei de lucru masive poate fi ajustata usor si cu efort redus cu ajutorul cilindrului hidraulic.
 • La unele modele pistonul coboara rapid, dar atunci cand sesizeaza contrapresiune presa se regleaza automat pe viteza mica de coborare, lucru ce garanteaza precizia ridicata.
 • Aceasta presa este ideala pentru specialistii in lucrul cu masini, fiind potrivita pentru operatiuni de indreptare si presare.
 • Aceasta presa hidraulica motorizata este recomandata sa fie utilizata pentru ateliere tehnice, atelierele de reparatii si institutiile de instruire profesionala.

Dezavantaje prese de atelier

 • Costuri initiale ridicate: Achizitionarea unei prese de atelier poate necesita o investitie semnificativa.
 • Necesitatea de spatiu: Presele de atelier sunt adesea voluminoase si necesita spatiu de lucru.
 • Intretinere: Necesita mentenanta regulata pentru a asigura o functionare optima.
 • Utilizare specializata: Operarea unei prese de atelier necesita cunostinte si formare specifica.

Prese de atelier | Ce accesorii si consumabile sunt necesare?

 • Scule de presare: In functie de operatiile pe care le realizati, s-ar putea sa aveti nevoie de diverse scule de presare sau matrite. Acestea pot varia in functie de forma, dimensiune si material.
 • Lubrifianti: Majoritatea presei de atelier necesita lubrifiere pentru a mentine componentele in miscare fara frecare excesiva si pentru a preveni uzura prematura.
 • Piese de schimb: Piese cum ar fi sigilii, supape sau pistoane pot fi necesare pentru mentenanta regulata sau reparatii.
 • Echipamente de siguranta: Echipamentele de siguranta precum ochelari de protectie, manusi sau scuturi de protectie pot fi necesare pentru a asigura o operare sigura a presei de atelier.

Indiferent de nevoile dvs. de presare, presele de atelier ofera o solutie fiabila si eficienta, adaptabila la o gama larga de aplicatii. Fie ca optati pentru prese hidraulice, prese mecanice sau prese de banc, aceste echipamente de atelier sunt esentiale in prelucrarea metalelor sau in alte domenii industriale. Cu toate acestea, alegerea corecta implica o intelegere clara a nevoilor dvs. specifice, a tehnologiei presei si a factorilor care contribuie la o operare optima, de la mentenanta corespunzatoare pana la utilizarea accesoriilor adecvate. Asigurati-va ca luati in considerare acesti factori atunci cand evaluati ce tip de presa de atelier este cel mai potrivit pentru atelierul dvs.

Product added to wishlist
Product added to compare.