Masini de taiat cu plasma CNC


Masina de taiat cu plasma CNC este un echipament cu precizie ridicata si o interfata accesibila si, de asemenea, este foarte eficient.

Masina-unealta CNC de taiat metal cu plasma are baza si coloana sudate foarte bine care asigura stabilitatea echipamentului si executarea fara torsiune.

Masini de taiat cu plasma CNC | Aplicabilitate | Utilizare

Masina de taiat cu plasma CNC este folosita pe o scara variata in constructia de masini, echipamente, industria de prelucrare metal, industria mecanica datorita raportului calitate-pret.

Coloana ajuta masina sa se deplaseze pe y, iar suportul traversa deplaseaza masina pe x si z. Pozitionarea axelor se realizeaza electronic.

Printr-o interfata USB se realizeaza transmiterea datelor.

Daca este cazul, permite, editarea codului functiilor de control, precum si afisarea codului tip G sau HPGL.

Masina pentru debitat cu plasma se controleaza prin intermediul unui controller DSP care permite procesarea fisierelor de tip G de pe un calculator.

Sunt foarte usor de utilizat, sunt ecologice si au un confort ridicat in intretinere.

Masini de taiat cu plasma CNC | Recomandari | Avantaje

Masina de taiat metal cu plasma CNC este ideala pentru otel, aluminiu, otel galvanizat, titan etc.

Este prevazuta cu Software CAD/CAM ArtCAM Express 2013 lucru ideal pentru crearea programelor de prelucrare pentru aplicatii din industria prelucrarii mobilierului, design interior, instalatii etc.

Dimensiunile pe axele x si y pot fi costumizate in functie de necesitatile clientului. Aceste echipamente reprezinta una din cele mai bune alegeri pentru debitarea profilelor metalice din atelierele dumneavoastra.

Echipamentul este foarte flexibil in ceea ce priveste interventiile in ciclul de prelucrare.

Acest Soft este compatibil cu sisteme de operare Windows pe 32 bit sau 64 bit (Windows 7, Windows XP Home/Professional, Windows 2000)

Un avantaj il constiuie existenta unui controller integrat pentru axul frezor care permite realizarea de simulari sau utilizarea unor functii de frezare plana rapida.

Inainte sa achizitionati o masina de taiat cu plasma CNC trebuie sa analizati operatiile pe care doriti sa le executati cu acest echipament si costuile care sunt implicate.

Un avantaj important care se poate realiza cu aceste utilaje este debitarea rapida a diferitelor materiale

Masini de taiat CNC cu plasma merg dupa un proces de separare termica folosit pentru a taia tabla de metal.

Pentru o functionare a masinilor CNC de taiat cu plasma  sunt necesare o sursa de alimentare cu plasma, o lanterna cu plasma si alte componente periferice (racire, control al gazelor, sistem de ghidare etc.).

In cadrul acestor masini CNC de taiat cu plasma decuparea  utilizeaza continutul de caldura al unei plasme pentru lichefierea materialului localizat si energia cinetica ridicata a fluxului de gaze plasme pentru a sufla materialul lichefiat. Grosimile de foi separabile sunt aproximativ intre 0,5 mm si 160 mm.

Masini de taiat CNC cu plasma – Proces de lucru

Tehnologia de taiere cu plasma s-a produs din sudarea cu plasma. Decuparea cu plasma a fost dezvoltata pentru a taia materiale metalice necombustibile, cum ar fi otelul din aliaj de inalta calitate, aluminiu si cupru. Cu toate acestea, procesul a predominat datorita vitezei mari de taiere in zonele de aplicare, care au fost anterior rezervate pentru taierea cu oxigen.

Pana in prezent au fost dezvoltate diferite variante de proces. In plus fata de materialele metalice, materialele neconductoare, cum ar fi carburile, pot fi acum taiate. Decuparea cu plasma este unul dintre cele mai importante procese de separare din industrie, deoarece permite o utilizare flexibila atat la taierea 2D cat si la cele 3D. Se utilizeaza pentru a pregati formele de margine pentru procesul de sudare in aval (pregatirea cusaturii). Prin taierea cu lanterna cu plasma, se pot produce forme de cusatura V, Y sau K.

Masini de taiat CNC cu plasma – Decuparea cu masini CNC de taiat cu plasma poate fi impartita in doua principii de proces:

In timpul taierii cu plasma cu „arc transferat”, arcul arde intre catod (electrod non-consumabil) si piesa de prelucrat (anod). Acest principiu este denumit si „taiere directa cu plasma”.

In cazul taierii cu plasma cu „arc netransferat”, arcul arde intre catod (electrod non-consumabil) si duza (anod) sau un anod auxiliar / sacrificial (de exemplu, firul consumabil). Aceste principii apartin „decuparii plasmatice indirecte”.

Se utilizeaza in principal taierea directa cu plasma. Plasarea cu plasma si umplerea cu plasma completeaza posibilitatile de aplicare ale acestui principiu de metoda.

In cazul taierii cu plasma directa sursa de curent cu plasma are loc o crestere automata a puterii, imediat ce arcul pilotului atinge piesa si fluxurile de curent. Arcul principal arde de la catod printr-o duza racita cu gaz sau apa, in cazul in care este foarte ingradita, la piesa de prelucrat. Este generata constrictia arcului fierbinte de aproximativ 30.000 ° C, atat densitatea energetica cat si viteza mare de iesire a jetului de plasma. In functie de material, grosimile pieselor de lucru de la 0,5 mm la 160 mm pot fi taiate.

Astfel incat in ​​cazul modificarilor in lungimea arcului plasmatic sa existe putin sau deloc modificari ale curentului de taiere, pentru taierea cu plasma se utilizeaza curbe caracteristice de inclinare abrupte sau caracteristici de curent constant.

Masini de taiat cu plasma CNC | Producatori si game

eMasiniUnelte.ro  ofera o gama diversificata de masini de taiat cu plasma CNC de la producatori cunoscuti cum ar fi: WINTER HOLZTECHNIK Germania si CORMAK Polonia.

Product added to wishlist
Product added to compare.