Masini de frezat CNC


Masinile de frezat CNC, a caror functionare este controlata numeric, sunt intrumentele ideale pentru aplicatii mai solicitante. Dispozitivele oferite sunt echipate cu o interfata moderna, un system automat de lubrifiere si actuatoare puternice pentru o dinamica ridicata a alimentarii.  La masinile CNC moderne de frezat, precizia ridicata de pozitionare, 0.04 mm si precizia repetabilitatii la pozitionare, 0.02 mm, cresc gama de  aplicatii.

Masinile de frezat CNC, a caror functionare este controlata numeric, sunt intrumentele ideale pentru aplicatii mai solicitante. Dispozitivele oferite sunt echipate cu o interfata moderna, un sistem automat de lubrifiere si actuatoare puternice pentru o dinamica ridicata a alimentarii. La masinile CNC moderne de frezat, precizia ridicata de pozitionare, 0.04 mm si precizia repetabilitatii la pozitionare, 0.02 mm, cresc gama de aplicatii.
In ceea ce priveste masinile-unelte de frezat cu comanda numerica, deplasarea sculei se poate realiza pe cele 3 directii (X, Y, Z) simultan, pentru a obtine suprafete complexe. In cazul masinilor de frezat in 4-5-6 axe, pe langa depla¬sarile liniare, masina poate efectua si deplasari ce implica rotirea sculei in jurul axelor de trans¬latie, obtinand fie traiectorii mai complexe, fie prelucrarea mai multor fete ale piesei.
Echiparea cu motoare si cu transmisii de generatie mai noua permite efectuarea de miscari cu viteze de avans de orice valoarea intreaga cuprinsa in intervalul min.-max. implementat pe masina. Acelasi avantaj se aplica si arborelui principal in ceea ce priveste turatia.
Majoritatea masinilor de frezat cu comanda numerica are montat pe arborele principal un senzor care masoara turatia in timpul pre¬lucrarii.
Avantaje prezentate in favoarea masinilor-unelte cu comanda numerica:
• automatizarea ciclului de schimbare a scu¬lelor din magazie in arborele principal al masinii necesita mecanisme specifice, pentru cautarea sculei ce urmeaza a fi folosita, pentru extragerea acesteia din magazie, pentru extragerea scu¬lei care si-a terminat prelucrarea din arborele principal, pentru transportul acestora in loca¬surile libere, din arborele principal, respectiv din magazie, precum si pentru introducerea si fixarea celor doua scule in locasurile lor.
• dotarea cu banda transportoare de deseuri care functioneaza fara a interveni in procesul de aschiere
• senzori si mecanisme de compensare a factorului termic ce apare in timpul prelucrarii
• sisteme de control activ al gradului de uzura al sculei aschietoare
• senzori de masurare automata a lungimii sculelor
• simulatoare grafice si utilitare de tip rapoarte implementate pe echipamentul masinii etc.

Product added to wishlist
Product added to compare.