Strunguri CNC cu batiu orizontal


Strunguri CNC cu batiu orizontal sunt masini-unelte avansate care folosesc tehnologia controlului numeric computerizat (CNC) pentru a efectua operatiuni complexe de prelucrare a metalelor, precum frezare si tornire.

Strunguri CNC cu batiu orizontal | La ce se utilizeaza?

Aceste utilaje se utilizeaza in principal pentru productia de piese metalice de inalta precizie in industria de fabricatie. Ele pot efectua o varietate de operatiuni, inclusiv frezare, tornire si prelucrare generala a metalelor.

10 lucruri de luat in considerare:

 1. Capacitatea de prelucrare: In functie de nevoile atelierului, strungurile CNC cu batiu orizontal pot prelucra piese de diferite dimensiuni si forme.
 2. Precizia: Un strung CNC cu batiu orizontal ofera o precizie ridicata, ceea ce este esential pentru producerea pieselor de inalta calitate.
 3. Viteza de prelucrare: Viteza cu care strungul CNC poate prelucra piese este un factor important in determinarea productivitatii.
 4. Flexibilitate: Strungurile CNC cu batiu orizontal sunt capabile sa efectueze o gama larga de operatiuni, ceea ce le face extrem de flexibile.
 5. Costul: Costul initial, costul de intretinere si costul de operare sunt toate aspecte importante de luat in considerare.
 6. Usurinta de utilizare: Un strung CNC cu batiu orizontal ar trebui sa fie usor de folosit si de inteles de catre operatori.
 7. Siguranta: Asigurati-va ca strungul CNC are toate masurile de siguranta necesare pentru a proteja operatorii.
 8. Intretinerea: Un strung CNC cu batiu orizontal necesita intretinere regulata pentru a functiona la capacitate maxima.
 9. Sprijinul post-vanzare: Este important sa alegeti un furnizor care ofera suport post-vanzare de incredere.
 10. Automatizarea: Un nivel mai ridicat de automatizare poate duce la o eficienta crescuta si la o reducere a erorilor umane.

Strunguri CNC cu batiu orizontal | Importanta:

Strungurile CNC cu batiu orizontal sunt esentiale in industria de fabricatie moderna. Ele permit productia rapida si precisa a pieselor de inalta calitate, ceea ce contribuie la eficienta si productivitatea generala a unui atelier.

Strunguri CNC cu batiu orizontal | Avantaje:

 • Precizie inalta: Strungurile CNC cu batiu orizontal ofera o precizie exceptionala, ceea ce permite producerea pieselor de inalta calitate.
 • Eficienta crescuta: Datorita automatizarii, aceste strunguri pot prelucra piese mai rapid si mai eficient decat masinile unelte traditionale.
 • Flexibilitate: Ele pot efectua o gama larga de operatiuni, inclusiv frezare si tornire, facandu-le extrem de versatile.
 • Reducerea erorilor: Automatizarea reduce riscul de erori umane, imbunatatind astfel calitatea produselor finite.
 • Economie de timp: Datorita vitezei si eficientei, strungurile CNC cu batiu orizontal pot economisi timp semnificativ in procesul de productie.

Strunguri CNC cu batiu orizontal | Dezavantaje:

 • Costul initial: Costul initial pentru un strung CNC cu batiu orizontal poate fi destul de mare.
 • Intretinere: Aceste masini necesita o intretinere regulata pentru a functiona la capacitate maxima, ceea ce poate adauga la costurile de operare.
 • Necesita instruire: Operatorii de strunguri CNC cu batiu orizontal au nevoie de o instruire adecvata pentru a putea utiliza eficient masina.
Strunguri CNC cu batiu orizontal | Accesorii si consumabile:
 • Scule de taiere: Strungurile CNC cu batiu orizontal necesita scule de taiere specifice pentru diferite tipuri de operatiuni, cum ar fi frezare si tornire.
 • Dispozitive de prindere: Acestea sunt necesare pentru a tine piesa de prelucrat in pozitie in timpul operarii masinii.
 • Lubrifianti: Lubrifiantii si fluidele de racire sunt necesari pentru a asigura o functionare lina si pentru a prelungi durata de viata a sculelor de taiere.
 • Software CNC: Un software adecvat este esential pentru operarea eficienta a unui strung CNC cu batiu orizontal.

Strunguri CNC cu batiu orizontal reprezinta un salt semnificativ in tehnologia de prelucrare a metalelor, oferind un nivel ridicat de precizie, eficienta si flexibilitate. Aceste masini-unelte avansate, echipate cu control numeric, permit o gama larga de operatiuni, inclusiv frezare si tornire, automatizand procesul de productie a pieselor. Desi costurile initiale pot fi ridicate, economiile realizate in timp si calitatea superioara a pieselor produse pot justifica aceasta investitie. Alegerea unui strung CNC cu batiu orizontal necesita o analiza atenta a necesitatilor specifice ale atelierului, precum si a capacitatii de a asigura intretinerea regulata si instruirea adecvata a operatorilor. Cu toate acestea, cu strategia potrivita, strungurile CNC cu batiu orizontal pot fi un activ valoros pentru orice atelier de prelucrare a metalelor, contribuind la cresterea productivitatii, eficientei si competitivitatii. Utilizarea lor poate, de asemenea, sa faciliteze implementarea de noi tehnologii si procese de productie, ceea ce poate duce la inovatii si la dezvoltare in domeniul prelucrarii metalelor. In concluzie, strungurile CNC cu batiu orizontal reprezinta o tehnologie avansata indispensabila in era digitala, fiind esentiale pentru productia moderna de piese metalice de inalta calitate.

Strungurile industriale pentru prelucrare precisa pot fi utilizate pentru productie atat la scara mica, cat si la scara mare. Cu ajutorul acestor strunguri CNC, operatia de strunjire poate fi executata pe suprafete interioare, exterioare, sfecrice si spiralate. Datorita folosirii ciclurilor constante pentru operatii de strunjire transversala, longitudinala, pe contur, cilindrica, conica si spiralata este simplificat drastic set-up-ul si scade timpul de prelucrare.

Product added to wishlist
Product added to compare.