Masini de rindeluit si degrosat


Masini de rindeluit si degrosat (abricht) sunt echipamente de prelucrare a lemnului specializate in netezirea si uniformizarea suprafetelor lemnului, ajustarea grosimii materialelor si indepartarea denivelarilor sau a imperfectiunilor.

Masini de rindeluit si degrosat | La ce se utilizeaza?

Aceste masini sunt utilizate in atelierele de prelucrare a lemnului pentru a pregati si finisa materialele inainte de a fi utilizate in diverse proiecte, precum constructii, mobilier si alte produse din lemn.

10 lucruri de luat in considerare cand alegeti o masina de rindeluit si degrosat pentru atelierul dumneavoastra:

 1. Capacitatea de rindeluire si degrosare: Alegeti o masina cu capacitatea potrivita pentru tipurile de materiale si dimensiunile pe care le veti prelucra.
 2. Precizia si finisarea: O masina de calitate trebuie sa ofere precizie si finisare excelenta.
 3. Usurinta de utilizare: Optati pentru o masina care este usor de utilizat si are un panou de control intuitiv.
 4. Durabilitatea si fiabilitatea: Asigurati-va ca masina este construita din materiale de calitate si are o constructie solida pentru a rezista la uzura.
 5. Consumul de energie: Verificati consumul de energie al masinii si asigurati-va ca este eficient din punct de vedere energetic.
 6. Sistemul de evacuare a aschiilor: O masina de rindeluit si degrosat trebuie sa aiba un sistem eficient de evacuare a aschiilor pentru a mentine curatenia si siguranta in atelier.
 7. Siguranta: Verificati daca masina are caracteristici de siguranta adecvate, cum ar fi protectii pentru partile in miscare si opriri de urgenta.
 8. Reglarea inaltimii si a grosimii: Masina ar trebui sa permita reglarea usoara a inaltimii si a grosimii pentru a se adapta la diferite tipuri de materiale.
 9. Pretul: Compara preturile si caracteristicile diferitelor modele pentru a va asigura ca obtineti cea mai buna valoare pentru investitia dumneavoastra.
 10. Service si suport: Alegeti un furnizor cu un serviciu de asistenta si suport excelent pentru a va ajuta in caz de probleme sau intrebari.

Importanta utilizarii masinilor de rindeluit si degrosat:

Utilizarea acestor masini este esentiala pentru a obtine o prelucrare de inalta calitate si o finisare uniforma a lemnului. Ele asigura o precizie si o finisare superioara, crescand astfel valoarea produselor realizate si satisfactia clientilor.

Masini de rindeluit si degrosat | Avantaje Masini de rindeluit si degrosat:

 • Eficienta: Aceste masini permit prelucrarea rapida si eficienta a lemnului, economisind timp si efort.
 • Calitate superioara a finisajului: Rindeluirea si degrosarea asigura o suprafata neteda si uniforma, imbunatatind aspectul si functionalitatea produselor din lemn.
 • Versatilitate: Masinile de rindeluit si degrosat pot fi utilizate pentru o gama larga de materiale si dimensiuni, adaptandu-se la diferite cerinte si proiecte.
 • Reducerea risipei: Prin ajustarea precisa a grosimii, aceste masini reduc risipa de material si contribuie la un proces de productie mai eficient.
 • Imbunatatirea sigurantei in atelier: Masinile moderne de rindeluit si degrosat includ adesea caracteristici de siguranta avansate, protejand operatorii si prevenind accidentele.

Dezavantaje Masini de rindeluit si degrosat:

 • Costul initial: Masinile de rindeluit si degrosat pot fi costisitoare, in special pentru modelele de inalta calitate si performanta.
 • Spatiul necesar: Aceste masini pot ocupa mult spatiu in atelier, ceea ce poate fi o problema pentru facilitatile cu spatiu limitat.
 • Intretinerea si repararea: Masinile de rindeluit si degrosat pot necesita intretinere si reparare periodica, ceea ce poate genera costuri suplimentare si intreruperi ale productiei.

Ce accesorii si consumabile sunt necesare pentru Masini de rindeluit si degrosat?

 • Cutite pentru rindeluit si degrosat: Acestea sunt esentiale pentru prelucrarea eficienta a lemnului si trebuie inlocuite sau ascutite periodic.
 • Dispozitive de fixare si ghidaje: Acestea ajuta la sustinerea si ghidarea lemnului in timpul prelucrarii pentru a asigura precizie si siguranta.
 • Sisteme de evacuare a aschiilor si a prafului: Acestea mentin atelierul curat si sigur, reducand riscul de accidente si imbunatatind calitatea aerului.
 • Dispozitive de mortezat
 • Tubulatura

Masini de rindeluit si degrosat reprezinta un echipament esential in prelucrarea lemnului, oferind precizie si finisare superioara in procesul de abricht, rindeluire, reglare a grosimii si degrosare a lemnului. Alegerea corecta a utilajelor si accesoriilor adecvate poate imbunatati semnificativ calitatea si eficienta procesului de prelucrare a lemnului, contribuind la succesul atelierului dumneavoastra. Prin luarea in considerare a capacitatii, preciziei, durabilitatii, consumului de energie, sigurantei si a altor aspecte importante, puteti alege masina de rindeluit si degrosat potrivita pentru nevoile si cerintele dumneavoastra specifice. Investitia intr-un astfel de echipament nu numai ca asigura un finisaj de inalta calitate, dar poate optimiza si utilizarea resurselor, reducand risipa si contribuind la un proces de productie mai eficient si rentabil. In plus, utilizarea accesoriilor si consumabilelor adecvate va mentine masina in stare optima de functionare si va asigura o performanta constanta in timp.

In aceasta categorie va prezentam masini de rindeluit si grosime gasite si sub denumirea de abricht, abric, rindea, rindele, faltuire, masini pentru falt, raboteza, raboteze, masini grosime, utilaje pentru grosime etc
Una dintre operatiunile foarte importante in prelucrarea lemnului o reprezinta indreptarea fetelor piesei din lemn.
Pentru realizarea acestei operatiuni, respectiv indreptare (rindeluire) si degrosare, pot fi utilizate masini combinate abric cu grosime (abricht cu grosime).
O astfel de masina combinata pentru rindeluire si degrosare cumuleaza functiile de prelucrare ale unei masini de rindeluit in partea superioara si ale unei masini de degrosat in partea inferioara a tamburului taietor.
In ceea ce priveste modelele de masini de rindeluit si degrosat, functia de abric, este utilizata pentru a obtine o fata plana a piesei de prelucrat, precum si pentru a indrepta marginile piesei (cu ajutorul ghidajului reglabil la unghi), iar functia de degrosat (care asigura rolul unei masini de rindeluit la grosime) este utilizata pentru a obtine cealalta fata a piesei de prelucrat perfect plana si paralela cu prima.
Deoarece modelele de masini de rindeluit si cele pentru rindeluit la grosime sunt destul de scumpe si nu permit obtinerea fetelor plane si paralele doar cu una dintre ele (abric sau grosime), majoritatea tamplarilor din atelierele de prelucrare a lemnului, precum si utilizatorii amatori opteaza pentru o masina combinata abric cu grosime (abricht cu grosime, masina de rindeluit si grosime).
Achizitia unei astfel de masini de rindeluit si grosime este de multe ori cea mai buna solutie datorita raportului cost-beneficiu foarte bun pe care il ofera.
In cazul acesta, functia de indreptat, abric, este utilizata pentru a obtine o fata plana a piesei de prelucrat, precum si pentru a indrepta marginile piesei (cu ajutorul paralelei reglabile la unghi), iar masina pentru grosime (grosime lemn) este utilizata pentru a obtine cealalta fata a piesei de prelucrat perfect plana si paralela cu prima.
Aceste masini de rindeluit si degrosat, abricuri cu grosime se diferentiaza, in principal, prin latimea maxima de lucru la rindeluire, latimea si inaltimea maxima de prelucrare la grosime, puterea motorului, numarul de cutite de pe blocul taietor, adancimea de preluare pe tura la rindeluire, adancimea maxima de preluat pe tura la degrosare, turatia arborelui taietor, viteza de avans, puterea motorului de avans (daca exista un alt doilea motor de avans).
Masinile abricht cu grosime ofera avantajul posibilitatii montarii unui dispozitiv de mortezare optional care permite realizarea operatiilor de gaurire a pieselor din lemn.
Gama de masini pentru rindeluire si grosime pe care o prezentam se adreseaza atat utilizatorilor amatori, cat utilizatorilor profesionisti din ateliere de prelucrare a lemnului cu productie de serie.

eMasiniUnelte (distribuitor masini unelte romania) va ofera solutia potrivita necesitatilor dumneavoastra de prelucrare si bugetului disponibil.

Product added to wishlist
Product added to compare.