Masini pentru slefuit cu valt


Masinile cilindrice pentru slefuit fac parte din categoria masinilor pentru slefuit lemn, fiind prevazute cu un tambur metalic care permite fixarea cu cleme a benzii abrazive.
Aceste masini sunt prevazute cu o banda transportoare ce asigura avansul pentru piesa ce urmeaza sa fie slefuita.
Aceasta trece pe sub tamburul care duce la rectificarea ei.

Fixarea unei noi benzi abrazive pe masinile cilindrice pentru slefuit trebuie sa aiba in vedere urmatoarele masuri:

  • Intrerupatorul de alimentare trebuie sa fie inchis iar cablu de alimentare sa fie deconectat de la priza
  • Instalarea benzii abrazive se face prin introducerea varfului benzii conice in slotul din stanga tamburului. Circa un centimetru de material trebuie introdus in slot pentru a face conexiunea in clipsul abraziv. Clipsul de presiune dupa ce este inserat in capatul conic trebuie sa fie stabilizat in falcile clipsului.
  • Banda abraziva dupa ce este fixata partea din stanga, se va infasura radial materialul abraziv pe tamburul masinilor cilindrice pentru slefuit.

Rola tambur va fi indepartata de operator cu mana stanga in timp ce banda abraziva este tinuta intinsa cu dreapta.

Laturile materialului cand se infasoara coala abraziva nu trebuie sa se suprapuna.

- dupa ce s-a infasurat complet tamburul, se pastreaza tensiunea pe banda si se insereaza capatul conic ramas al benzii in fanta cu cuva a masinilor cilindrice pentru slefuit. Cu mana dreapta se ridica clipsul intinzatorului complet pentru a deschide falcile. Se va insera capatul conic al benzii abrazive. Intinzatorul clips va mentine tensiunea benzii abrazive in timpul utilizarii si va genera tensiune in cazul in care banda se va tensiona in timpul utilizarii.

Masinile cilindrice pentru slefuit sunt recomandate pentru slefuirea panourilor de dimensiuni mari.

Ofertam masini cilindrice pentru slefuit profesionale de la producatorii CORMAK, HOLZSTAR, HOLZKRAFT si WINTER HOLZTECHNIK - calitate la un pret accesibil.

Product added to wishlist
Product added to compare.