Masini pentru indoit tevi


Indoirea tevilor este termenul utilizat pentru procesul de prelucrare a metalului utilizat pentru deformarea tevilor si a profilelor. Exista numeroase tipuri de indoire a tevilor metalice ce trebuie diferentiate ca si modalitati de prelucrare, ca de exemplu indoirea tevilor dupa anumite forme, indoirea tevilor fara matrite ajutatoare, operatiuni care pot fi realizate la rece sau la cald.

Masina de indoit tevi care realizeaza procesul de indoire dupa anumite forme, ca de exemplu matrite, este extrem de des intalnita in atelierele de prelucrari metalice.

Tevile rectangulare pot fi prelucrate cu o masina de indoit teava pentru a crea o varietate larga de indoiri multiple pentru a obtine forma dorita. Acest proces poate fi utilizat pentru a obtine forme complexe din diferitele tevi metalice.

De regula o masina indoit tevi este utilizata pentru indoirea tevilor rotunde. Cu toate acestea tevile patrate sau rectangulare pot fi de asemenea indoite cu o masina indoit teava.

Cativa dintre cei mai importanti factori ce trebuie avuti in vedere pentru realizarea procesului de indoire a tevilor cu masini de indoit teava sunt: forma tevii (teava rotunda, teava rectangulara, teava patrata), grosimea peretelui tevii, sculele necesare si modelele de masini de indoit tevi cele mai potrivite pentru realizarea aplicatiei, materialul din care este realizata teava (otel, aluminiu, inox etc.).

Operatiunea de indoire a tevilor poate fi realizata ieftin si la o calitate ridicata cu ajutorul unei masini pentru indoit tevi.

Modele de masini de indoit tevi si profile pot fi clasificate in: aparate electrice pentru indoit tevi, masini electrice pentru indoit tevi si masini hidraulice pentru indoit tevi.

Un aparat indoit tevi electric este o masina unealta utilizata pentru realizarea procesului de indoire a tevilor cu diametrul maxim de 1 ¼”.

Un astfel de dispozitiv de indoit tevi realizeaza procesul de indoire cu ajutorul unui segment de indoire si a unui papuc de indoire.

Teava ce trebuie prelucrata cu un astfel de dispozitiv indoit teava este fixata pe segmentul de indoire, procesul de indoire realizandu-se prin tragerea tevii pe langa papucul de indoire.

urmeaza a fi indoita este fixata pe segmentul de indoire rotund care, prin tragerea tevii pe langa papucul de indoire, asigura obtinerea formei dorite.

Un dispozitiv de indoit teava electric are dimensiuni reduse de gabarit si este utilizat, de regula, pentru aplicatii mobile.

In ceea ce priveste masinile electrice de indoit tevi, acestea sunt echipate cu un motor electric care are rolul de a genera forta necesara indoirii, operatiunea de indoire realizandu-se in mod similar cu aparatele electrice de indoit teava, cu ajutorul unui segment de indoire si a unui papuc de glisare.

Aceste masini de indoit tevi sunt prevazute cu o constructie masiva si capacitati de prelucrare marite fiind recomandate pentru exploatarea statica in atelierele de prelucrari metalice.

Pentru indoirea diferitelor tevi mai sunt utilizate si masini hidraulice de indoit tevi. Aceste dispozitive de indoit tevi sunt masini unelte echipate cu un piston hidraulic actionat manual care asigura forta necesara indoirii. In cazul acestor aparate de indoit teava procesul de indoire se realizeaza prin presarea tevii ce trebuie indoite de catre bacul aflat in capatul pistonului hidraulic si doua bacuri fixe in timpul indoirii printre care trece pistonul.

Pe piata de profil mai sunt utilizate si unele variante ale masinilor pentru indoirea tevii hidraulice prevazute cu motor electric denumite masini electro-hidraulice pentru indoit teava.

Aceste masini de indoit teava si profile sunt actionate cu ajutorul a doua pedale ce controleaza avansul pistonului.

Fiecare model de masina de indoit teava si profile isi are aria ei de utilizare dar trebuie avut in vedere ca toate aceste masini de indoit teava si profile faciliteaza obtinerea unor produse de calitate ridicata cu preturi mici.

eMasiniUnelte (distribuitor masini unelte romania) va ofera solutia potrivita necesitatilor dumneavoastra de prelucrare in ceea ce priveste indoirea tevilor oferindu-va solutii cu un raport foarte bun pret – beneficiu.

Pentru a beneficia de asistenta tehnica pentru a alege corect masina de indoit potrivita necesitatilor dumneavoastra contactati consilierii nostri.

In cazul in care aveti nevoie de o astfel de masina pentru indoit teava, aceasta va poate fi livrata direct din stoc in maxim 48 de ore de la data comenzii.

In cazul modelelor profesionale care nu sunt disponibile pe stocul din tara, comanda se livreaza direct de la furnizori externi in maxim 5 zile lucratoare.

Product added to wishlist
Product added to compare.