Foarfece de banc


Foarfece de banc aplicabilitate | Utilizare

Utilizate de obicei ca operatii premergatoare, taierile cu foarfece de banc nu necesita operatii deosebite de pregatire a semifabricatului.

Marimea rugozitatii suprafetei taiate depinde, in principal, de materialul de prelucrat, starea taisurilor si de jocul dintre lamele foarfecelor.

Taierea cu foarfece se constituie adesea in solutii la indemana intreprinderilor de toate marimile, pentru pregatirea semifabricatelor necesare operatiilor de debitare.

In functie de forma profilului laminatului, de conditiile de precizie la lungimea materialului debitat, precizia formei semifabricatului in zona debitata, de rugozitatea suprafetei rezultate, prin separarea materialului si de tipul productiei in care se executa semifabricatele respective, se utilizeaza diferite procedee de debitare prin forfecare la rece.

Taierea cu foarfece de tip ghilotina se utilizeaza pentru taierea din foi de tabla a semifabricatelor sau a pieselor rectilinii. Parametrul constructiv al cutitelor pentru foarfecele ghilotina este  unghiul de pozitie.

Debitarea cu acest tip de foarfece de banc se realizeaza prin diferite procedee si se utilizeaza pentru obtinerea semifabricatelor individuale, precum si pentru obtinerea fasiilor care se utilizeaza ulterior ca benzi la stantare si matritare.

Foarfece de banc recomandari | Avantaje

Prelucrarile de taiere cu foarfece sunt caracterizate de un raport foarte bun calitate – pret.

Proprietatile fizico – mecanice ale materialului prelucrat influienteaza rezistenta la taiere, in general prin rezistenta la rupere la tractiune, cat si prin alungirea si gatuirea acestuia. Prin cresterea rezistentei la rupere s – a  constatat o micsorare a raportului dintre rezistenta de taiere si rezistenta la rupere la tractiune.

Se recomanda lubrifierea semifabricatului si a zonelor de lucru a elementelor active deoarece acest lucru contribuie la reducerea fortei de taiere si a rezistentei la taiere.

Este important sa se cunoasca modul in care masina este conceputa si modalitatea de utilizare a acesteia pentru a putea fi exploatata corect.

Pentru prelucrarea tablei este recomandat sa se utilizeze cutite de calitate pentru o precizie ridicata.

Prelucrarea prin debitarea este unul dintre cele mai economice procedee de prelucrare mecanica, mai ales atunci cand acesta are loc in productia de serie mare si de masa.

Foarfece de banc | Producători si game

eMaisniUnelte.ro ofera o gama larga de foarfece de banc de la producatori cunoscuti cum ar fi: METALLKRAFT din Germania si BERNARDO si HOLZMANN din Austria. 

Product added to wishlist
Product added to compare.